В настоящия момент не съм сигурен дали е изгодно за

...
В настоящия момент не съм сигурен дали е изгодно за
Коментари Харесай

Премиерът смени позицията си за Шенген - не е сигурен, че сега е добре да влезем

В сегашния миг не съм сигурен дали е преференциално за България да се причислява към Шенгенското пространство поради имиграционния напън по границите на Гърция, а както и обстоятелството, че в доста страни от Централна Европа шенгенските бариери още веднъж са спуснати. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с ръководителя на групата на Християнсоциалния съюз в Бундестага Александер Добриндт в Берлин, съобщи Българска национална телевизия.

Досега министър председателят нееднократно е казвал, че не е заслужено България, която се оправя по този начин добре с защитата на границите си, да не е в Шенген.

Позицията на Борисов беше изразена, откакто Александер Добриндт означи, че се записва видим прогрес във връзка с две значими тематики за България – Шенген и еврозоната. " Не мога да дам времеви график, само че следим тематиките с внимание и имаме положително отношение, отчитаме постигнатото от България в региона на финансите и на правовата страна ", добави ръководителят на Групата на Християнсоциалния съюз.

Премиерът Бойко Борисов благодари за положителните думи на Александер Добриндт, като съобщи, че тази оценка е значима и за вложителите. " За немските вложители ще бъде добре България да влезе в чакалнята на еврозоната, тъй като това подсигурява още повече вложения ", съобщи той, представен от пресслужбата на Министерски съвет.

По отношение на Шенген министър председателят посочи, че и сега употребяваме Шенгенската система в битката с тероризма, контрабандата, наркотрафика, пролиферацията. " Имаме 100% продан с всички немски и европейски служби ", сподели още Бойко Борисов и добави, че съглашението ни с Турция работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР