В настоящето вниманието на човек е фокусирано, стеснено само върху

...
В настоящето вниманието на човек е фокусирано, стеснено само върху
Коментари Харесай

Как да не се фокусираме върху стреса, свързан с коронавируса

„ В сегашното вниманието на човек е фокусирано, стеснено единствено върху вируса, само че действително има и други проблеми, които могат да ни се отразят. В последна сметка вирусът ще отмине, само че душeвността ни ще рухне. Има доста клопки. Да, в този момент сме мобилизирани, взимаме най-различни витамини, с цел да укрепим имунната си система, което е добре, само че не си даваме сметка, че сега изживяваме голям стрес, който може да се отрази и на физическото ни здраве “. Това съобщи психологът и психотерапевт Бисера Борисова за организация Фокус.
Борисова акцентира, че високите равнища на стрес понижават имунната система и „ отключват вратата “ на разнообразни болести.
„ Много ми се желае да прикани нашите слушатели и читатели да имат едно на разум, да бъдат деликатни, да се грижат за своето здраве и това на своите близки, само че и да са рационални. Недейте непрестанно да мислите за протичащото се и да слушате вести! Отделете вниманието си за по-приятни неща като книги, филми, даже пролетно разчистване! Чуйте се с някой непосредствен или другар, с който не сте говорили скоро, само че не обсъждайте единствено тематиката за вируса! Говорете си за хубави неща! “, добави тя.
Кой е най-големият ни зложелател при самоизолирането?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР