В насипно състояние е получила при създаването си, дирекцията Язовирни

...
В насипно състояние е получила при създаването си, дирекцията Язовирни
Коментари Харесай

Държавата изгубила 400-500 язовира из България, търсят ги



" В насипно положение " е получила при основаването си , дирекцията " Язовирни стени и уреди ", информацията за язовирите у нас и две години по-късно към момента има " 400-500 гьола ", които не са открити , разяснява пред БТВ шефът на дирекцията ген. Кирил Войнов.

След потопа в Бургаско , който взе човешки жертви, той и подчинените му към този момент получават на всеки 24 часа прогноза за времето от Българска академия на науките . До момента се оказва, че е трябвало да работят с 5-дневни данни от Министерство на околната среда и водите. Опасните язовири у нас са под 200, изясни генералът.

 Контролът на язовирите е въздържан и неефикасен, недоволна Прокуратурата
Контролът на язовирите е въздържан и неефикасен, недоволна Прокуратурата

Три години се вършат поредност от инспекции, ограничения и разпоредби до контролните органи и резултат в последна сметка няма

Кирил Войнов добави, че е шеф на надзорен орган, а за изкуствените водоеми дават отговор други . " Ние не стопанисваме язовирите, ние сме контролен орган - 4523 язовира са на кметовете, така че да бъдат по този начин положителни - когато са ги приемали преди време не са си давали сметка, че тези язовири би трябвало да се експлоатират, би трябвало да се отделят средства ", добави той.

Издадени са 434 акта и 230 наказателни постановления. Санкцията от 1000 лева е персонална за всеки кмет, само че има представители на локалната власт, които се укривам т от дирекцията, разяснява ген. Войнов.

 Цацаров желае от Борисов да се задейства за язовир Обновена
Цацаров желае от Борисов да се задейства за язовир " Бели Искър "

Има установени проблеми, призна Фандъкова

Той прикани за ясна държавна политика във връзка с язовирите, тъй като евентуално кметовете ще стартират всеобщо да желаят разрушение на язовири , които са направени в края на 50-те години за напояване.

По отношение на бент. Бели Искър и терзанията на живеещите наоколо от водно злополучие, ген. Кирил Войнов изясни, че принципал на обекта е Министерство на регионалното развитие , а равнището на водата се поддържа такива, че да подсигурява естествена употреба на язовирната стена: " 25 години нищо не е правено ".

 Обезопасиха язовир
Обезопасиха язовир " Бели искър "

Предстои реорганизация на язовирната стена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР