В наши дни трудно ще се открие човек, които е

...
В наши дни трудно ще се открие човек, които е
Коментари Харесай

Известните хора, умрели от венерическо заболяване

В наши дни мъчно ще се открие човек, които е умрял от венерическо заболяване, само че в предишното това по никакъв начин не е било рядко събитие. Дори част от най-известните исторически персони са намерили гибелта си след креватни удоволствия.

Фридрих Ницше

Немският мъдрец, композитор и стихотворец със скандално държание е признат в лечебно заведение с тежък срив, който тогава лекарите не са съумели да си обяснят, само че през днешния ден медицината е определила като невросифилис. Въпреки че в зрелите си години Ницше в бил асексуален, в юношеството му негова братовчедка е злоупотребявала полово с него и се счита, че в резултат на това се е заразил с половото заболяване.

 Ницше

Мао Дзъдун

Китайският деспот е бил патогенен блудник и постоянно е взел участие в полови оргии. Според една от версиите Мао е вярвал в остаряло вярване, съгласно което, в случай че прави секс с 1000 девственици, ще стане вечен. Въпреки че имал ясни признаци на венерически болести, Мао Дзъдун отказвал да се лекува.

Христофор Колумб

Откривателят на Новия свят е страдал от сифилис и даже е определян като индивида, донесъл венерическите болести в Америка. Самият Колумб и един от капитаните му са имали полови връзки с туземците и ги заразили с половите болести.

 Колумб

Уилям Шекспир

Самата персона Шекспир на един от най-известните създатели за всички времена е мистерия, само че откриватели на биографията му считат, че той е страдал от сифилис и сифилисът е бил повода за гибелта му.

Ги дьо Мопасан

Известният френски публицист и е прочут и като Казанова за неговото време. Говори се, че през леглото му са минали повече от 300 дами. Една от тях го заразява със сифилис. Той постъпва в клиника, само че към този момент в доста напреднало положение на заболяването и не съумява да избави.

Пол Гоген

Френският художник умира от сифилис на 55-годишна възраст. Раните му са били извънредно тежки и се е налагало самичък да ги превързва. С напредването на заболяването не е успявал да стане от леглото, очите му съществено са се възпалили и е получавал сърдечни пристъпи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР