„В наши дни не можем дори и да си представим

...
„В наши дни не можем дори и да си представим
Коментари Харесай

Над 27 000 км от инфраструктурата се поддържа цифрово

„ В наши дни не можем даже и да си представим какъв би бил животът без географските осведомителни системи. Те са не просто приложения, само че и инструмент за взимане на осведомени, виновни и значими политически решения на държавно и локално равнище. “ сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на Световния ден на Географските осведомителни системи (ГИС). Той също по този начин напомни, че Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията през тази година приключи огромен Географска информационна система план „ Единна осведомителна точка “, където са събрани големи масиви от данни за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура на страната, което подкрепя освен по-ефективното обмисляне, само че и по-доброто ръководство на публичните запаси.

Адриано Баптиста, шеф „ Операции “ в Сателитния център на Европейския съюз и Франциско Нобре, заместник-председател на Европейската асоциация на незабавните повиквания (112) споделиха своя интернационален опит и демонстрираха новаторски Географска информационна система приложения на двете организации за разбор, обмисляне и взимане на осведомени решения за потребностите на сигурност, ръководство при рецесии, търсене и избавяне, незабавни повиквания 112 и правоприлагане.

Бяха показани Географска информационна система планове, изпълнявани в разнообразни сфери през последната година в България. Илияна Тодорова, шеф дирекция „ Управление на водите “ в Министерство на околната среда и водите сподели изпълнявания сега план за създаване на Информационна система за ръководство на водите в басейна на река Искър (СУВ-БРИ) като първа фаза на Национална Система за Управление на Водите в Реално Време (НСУВРВ). В сферата на сигурността, Младен Петров, шеф на дирекция КИС в Министерството на вътрешните работи показа употребяваните от ведомството модерни Географска информационна система приложения за наблюдаване, разбор и ръководство в действително време в интерес на обществото. Друг главен акцент в програмата ще бъде използването на Географска информационна система за справяне с провокациите пред локалното самоуправление и териториално обмисляне, където присъединяване ще вземат Таня Христова, кмет на Община Габрово, както и представители на Визия за София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР