В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата

...
В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата
Коментари Харесай

Певицата, която отказа на Живков, умира в нищета

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години на ХХ век тя се раздва на забележителна популярност. Започнала през 1963 година като солистка на оркестър „ Балкантон “, за малко време тя завладява върховете на родната сцена. Сред известните песни, които извършва, са „ Мое слънце засияй “, „ Пълнолуние “, „ Моя обич разпиляна “, „ Любовта на скитика “ Ц кавърверсия на ария на европейската звезда Мери Хопкинс, родена по претекстове от съветски романс, написа 168 часа.

Заедно с най-големите ни звезди, тя гастролира сполучливо на състезания в Съветския съюз, Чехия, Унгария, а след триумфално турне в Куба, записва взаимен албум с Йорданка Христова, Бисер Киров и Маргарита Радинска.

През 1968 година с песента „ Крадецът на бисери “ съумява да грабне и първата премия в състезанието на състезанията – „ Златния Орфей “.

Но това към този момент не е било изненада, тъй като година по-рано нейна ария е удстоена със специфичната премия на същия влиятелен интернационален конгрес. По този мотив френската актирса Даниел Дарийо, почетен посетител на фестивала, възкликва: „ Една дребна България може да бъде щастлива, че има подобен глас. В гърлото на тази жена са скрити милиони. “ Тя назовава Маргарита „ Балканския лъв “ – название, което я съпътства през късия и живот.

Но внезапно всичко угасва. Въпреки забележителните й триумфи, никой към този момент не кани певицата у нас. Спират да я пускат да излиза и в чужбина. Изолирана, през 70-те години блестящата Маргарита Димитрова е принудена да си изкарва прехраната, като пее по кръчми и заведения, над името й е сложена схизма и в радиото и малкия екран. Умира от инфаркт през 1984 година, в мизерия, забравена от всички, а е била едвам на 42-годишна възраст.

Причината за грандиозния срив от върха е колкото тривиална, толкоз и трагична – отказала среща, не на кого да е, а на самия Тодор Живков. След като първия я поканил на танц в Слънчев бряг и по нормалния си метод високомерен метод и тикнал записка с телефона си, младата жена не отишла на среща с него, макар че пред хотела, в който била отседнала, я чакал специфичен автомобил.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР