В наши дни е трудно да се намери автомобил, който

...
В наши дни е трудно да се намери автомобил, който
Коментари Харесай

Коя е най-подходящата температура в салона на колата?

В наши дни е мъчно да се откри автомобил, който да не е оборудван в климатик. Тази система влиза в базовото съоръжение на съвсем всички модели, излизащи на пазара. Тя навлезе в всеобща приложимост още през 60-те години на предишния век, като нейното предопределение е да накара лидера и пасажерите в транспортното средство да се усещат допустимо най-удобно и удобно по време на пътешестване.

Приемуществата на климатика са ясни. Шофьорът настройва системата по отношение на личното си чувство и всичко би трябвало да бъде наред. Какво обаче мислят специалисти в региона на медицината, които учат въздействието на температурата върху органима на индивида? И надлежно какви рекомендации дават те на тези, които употребяват климатика в своя автомобил?

 Климатик

Според лекарите, най-комфортно човешкото тяло в открити условия се усеща пре температури от 16-18 градуса по Целзий. На собствен ред автомобилните специалисти показват малко по-високи стойности, като считат, че оптималните градуси в салона на колата би трябвало да бъдат 22 (плюс-минус 2). Именно в такива условия шфьорът е съсредоточен най-добре, като наложително обаче би трябвало да следи за посоката на въздуха, която през по-голямата част от времето да бъде ориентирана в краката му.

При по-ниски температури - 18-20°C, съществува риска от простудни заболяванания, изключително в случай че в колата има дребни деца. Що се касае до увеличението на топлия въздух в купето, той води до по-бърза отмалялост и загуба на концетрация при водача. Естествено, това се отразява и на сигурността на придвижването.

Експертите поучават също по този начин след дълготрайно стоене на автомобила на едно място през зимата най-малко за 10-15 минути да се остави климатикът да вкара по-топъл въздух в салона. Съответно, през лятото се предлага системата да се настрои на 17-20 градуса, с цел да може купето да се охлади. След приключване на това време климатикът би трябвало да бъде надъхан на оптимално равнище.

Снимка: Auto Express

automedia.investor.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР