В наши дни човек все по-рядко може да види в

...
В наши дни човек все по-рядко може да види в
Коментари Харесай

Брук Шилдс днес става на 55 години

В наши дни човек все по-рядко може да види в медията името на Брук Шилдс, само че имаше време когато то не слизаше от заглавията на таблоидите. Славата я спохожда още в далечната 1978 година, когато лентата на режисьора Луи Мал - " Хубавицата ", я показва освен на Холивуд, само че и на целия свят. Тогава почтеното синеоко момиче от огромния екран е едвам на 12 години, само че прави сериозна поръчка за блестяща кариера, която занапред ще я изстреля на нови и по-високи върхове... И тъкмо по този начин се случва.
В идващите 3 години участията ѝ във филмите " Синята лагуна " и " Безкрайна обич " я подреждат измежду най-успешните млади звезди за времето си, отреждайки ѝ място на масата на " сериозните играчи " в Меката на киното.

Сега ще си напомним за Брук, освен тъй като името ѝ единствено по себе си е легенда в шоубизнеса, само че и тъй като през днешния ден тя чества своя 55-и рожден ден.

Преди да трайно да се настани пред обектива на камерата, следван по петите от ярките светлини на прожекторите и заслепяващите светкавици на фотоапаратите, Брук се ражда в влиятелния квартал Манхатан, Ню Йорк, на 31 май 1965 година Майка ѝ Тери е известна актриса и модел, до момента в който татко ѝ Франк е почитан предприемач. Във вените ѝ тече смесена кръв - от немска през френска до италианска и ирландска.
За множеството влюбени двойки бременността е същинско благополучие, само че не по този начин стоят нещата при Тери и Фанк. Когато дамата афишира, че е чака дете, родителите на мъжа ѝ упорстват да направи аборт, като даже ѝ дават пари за тази цел. Но макар че ги взима, тя нарушава ангажимента им и ражда бебето. В последна сметка двамата се женят, само че единствено 5 месеца откакто се появява щерка им, те се развеждат.

Брук е единствено на 5 дни, когато майка ѝ декларира, че желае наследницата ѝ да се изявява в шоубизнес средите.

" Тя е най-красивото дете на света и аз ще ѝ оказа помощ да построи кариера! ", споделя тогава Тери.

Затова след това момичето взема уроци по балет, пиано, и конна езда. Но преди този момент, когато е едвам на 11 месеца, стартира да се снима за разнообразни рекламни акции. Първоначално е лице на бебешки артикули, само че откакто попада в стилната организация " Ford Models " стартира да се снима за най-различни марки. Така през 1977 година получава дребна роля в сантименталната комедия на Уди Алън - " Ани Хол ", само че в последния миг, преди премиерата на продукцията, режисьорът взема решение да махне сцените с нея.

Това обаче по никакъв метод не попречва развиването на Брук, която през 1980 година става най-младият модел, появил се на корицата на сп. " Vogue ". По това време тя е на 14 година, а още същата година " Calvin Klein " я наемат за телевизионна реклама на техните дънки, в която тя изрича трансформиралата се в паметна за Америка имитация:

" Искате да знаете какво стои сред мен и моите " Klein "? Нищо ", гласят думите ѝ, а поради провокативния им темперамент два тв канала отхвърлят да излъчат видеото.

Въпреки всичко рекламата притегля всеобщия интерес, а съгласно някои щатски издания точно тя е една от аргументите за триумфа на марката.



От 1981 година до 1983 година майката на Брук и фотографът Гари Грос водят яростна правосъдна борба за правата върху фотоси от 1975 година, показващи голата 10-годишна Брук, позираща във вана, които са поместени в рубриката " Spice `n` Sugar " на сп. " Payboy ". Мъжът твърди, че Тери е подписала съглашение, с което му е дала правата върху фрагментите. Историята приключва откакто съдът в Ню Йорк отсъжда в интерес на фотографа. Но решението по никакъв метод не попречва професионалното развиване на Шилдс, която на 16 година се трансформира в едно от най-разпознаваемите лица в Съединени американски щати, а съгласно публикация на сп. " Time " от 1981 година - за един собствен снимачен ден тя получава 10 хиляди $.

През 1983 година тя е сложена на общо 4 корици на сп. " Vogue " - на септемврийския брой на френското му издание, октомврийския и ноемврийския на американското и декемврийския на италианското.

Междувременно тя стартира да взе участие и в кино продукции, които освен се радват на огромен интерес от страна на публиката, само че и се одобряват добре от рецензията. Когато е на 13 година се сприятелява с Краля на попа - Майкъл Джексън, който по-късно споделя в шоуто на Опра, че връзката им е била доста по-силна, в сравнение с хората са предполагали. Самата Шилдс споделя в свои изявленията, че артистът няколко пъти ѝ е предложил брак, само че тя всякога е отказвала.

През цялото това време връзките сред Брук и майка ѝ са обтегнати, защото Тери е поела цялостен надзор както над кариерата, по този начин и над персоналния живот на щерка си. Освен това, звездата разкрива, че по това време майка и е била алкохоличка. Затова през 1997 година, когато подписва брак с тенис легендата Андре Агаси, взема решение да уволни Тери като собствен управител.

24 часа след сватбата си обаче, Шилдс осъзнава, че е позволила неточност, минавайки под венчилото със спортиста.

" Не можех да спра да се друсам... Изведнъж осъзнах какво не бе наред - просто не желаех да бъда омъжена ", споделя тя в свое изявление.

Една от най-известните телевизионни изяви на Брук е в хитовия сериал " Приятели ", където тя изигра Ерика Форд - захласната от Джоуи жена, която го преследва. Участието ѝ в предаването обаче приключва с голям фамилен спор. Редица задгранични издания пишат, че след него, в изблик на яд, Агаси е изпочупил всичките си тенис титли, тъй като считал, че ролята на половинката му в шоуто го е предиздвикала да наподобява като простак. През 1999 година двамата публично се развеждат.

През годините известната брюнетка се е срещала още с Майкъл Болтън и Лиам Нийсън, само че същинската обич опознава в лицето на сценариста и продуцент Крис Хенчи, с който се срещат посредством общи другари и подвигат женитба през 2001 година Двамата освен към момента са щастливо женени, само че имат и две дъщери - Роуън и Григър.

Любопитен факт е, че тя не желае те вървят по нейните стъпки и им не разрешава да се занимават с мода, най-малко до момента в който не навършат пълноправие. Причината е, че не желае от дребни да се сблъскат с деморализиращата природа на този бизнес, както и да отсъстват от учебно заведение. Самата тя приключва университета " Принстън " с отличие, откакто на 18 година слага кариерата си на пауза в интерес на ученето.

Макар и да е носителка на две награди " Еми ", през днешния ден Брук все по-рядко приема предложения за участия в продукции на дребния и огромния екран. За сметка на това тя е извънредно дейна в своя Инстаграм акаунт, в който държи феновете си в течение със протичащото се в живота ѝ. В платформата Шилдс демонстрира по какъв начин поддържа положителната си фигура и постоянно показва, че не се нуждае от грим, с цел да бъде красива и след 50.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР