В наше време бебетата се раждат на бял свят сред

...
В наше време бебетата се раждат на бял свят сред
Коментари Харесай

Диво племе праща жените си да раждат сами в джунглата

В наше време бебетата се раждат на бял свят измежду всички екстри и прогрес, които актуалната медицина може да предложи и то с най-високите условия за хигиена. Затова е и още по-голям шокът да научим за племето коровай, при което бременните дами се изпращат да раждат сами, надалеч от вкъщи си и надълбоко в джунглата без ничия непозната помощ, предава pochivka.blitz.bg.
`Диво

Този народ от ловци и събирачи в Западна Папуа живеe високо в къщи на дърветата от епохи, с цел да избегнe набези от враждебни кланове. Чак през 70-те години на предишния век те схващат, че на света съществуват други хора, разнообразни от тях.

Коровай ценят античните си вярвания, които приказват съществуването на духове, както и в прераждането. Те отдават специфична респект на предците си с разнообразни празненства.
`Диво

Тъй като Коровай нямат медикаменти, с които да се борят с заболяванията в джунглата, продължителността на живота им постоянно е къса. Затова в селото рядко има възрастни хора (повечето стигат до междинна възраст), само че пък раждат доста деца.

Племето живее без съвсем никакво знание за външния свят и се счита, че към този момент не практикува канибализъм (само с ритуална цел). То се е трансформирало в атракция за тълпи от жадни за сензация туристи, написа indonesia.tripcanvas.co.
`Диво

Още по-тъжното е, че в последните години индонезийското държавно управление строи градове посред джунглата, както и пътища към коровай, по тази причина е допустимо племето да стане застрашено в бъдеще.
`Диво

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР