„В наше лице България има верен приятел и може да

...
„В наше лице България има верен приятел и може да
Коментари Харесай

Илияна Йотова получи уверения от словашкия президент, че можем да разчитаме на подкрепа за Шенген и еврозоната

„ В наше лице България има правилен другар и може да разчита на нашата поддръжка за Шенген и еврозоната. “

Това съобщи президентът на Словашката република Андрей Киска на среща с вицепрезидента Илияна Йотова, която е на посещаване в Братислава, оповестиха от прессекретариата на президентството. Киска поздрави страната ни за сполучливото председателство на Съвета на Европейския съюз. На срещата бе изразено общото мнение, че на страните от Западните Балкани би трябвало да им бъде препоръчана визия за действителна евроинтеграция и дружно с страните членки да работят за развиването на Европейски Съюз. Българският вицепрезидент изрази вяра идващите ръководители на Съвета на Европейски Съюз да продължат започнатата от България политика към тези страни.

Предизвикателствата и бъдещето на Европейски Съюз бяха разисквани на срещата. Основен проблем е миграцията. „ Надявам се след европейските избори следващата година да се появят мощни водачи с хрумвания, които да работят за нова, преструктурирана политика за миграцията “, съобщи Илияна Йотова.

„ Популизмът набира от ден на ден мощ, защото предлага лесни отговори на сложните въпроси и разчита доста на страха “, означи Андрей Киска. „ Трябва да отстояваме позициите и ползите на Централна и Източна Европа в границите на Европейски Съюз, тъй като не сме постигнали още по този начин мечтаното пълноправие и взаимност “, акцентира на собствен ред вицепрезидентът.

Като общи за България и Словашката република бяха избрани проблемите с демографията и неналичието на работна ръка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР