В нашата партия е структурирано всичко така, че да решава

...
В нашата партия е структурирано всичко така, че да решава
Коментари Харесай

Ченчев: Нинова продължава да управлява, но може друг екип да преговаря за кабинет

" В нашата партия е структурирано всичко по този начин, че да взема решение партията. Така ще се случи и в този момент в събота - ще има пленум. Лидерът в оставка се обърна към Националния съвет. Може да има и оферти от зала ", уточни Иван Ченчев от Българска социалистическа партия в студиото на " Денят ON AIR ".

Социалистът обясни и обстановката с оставката на водача на Българска социалистическа партия.

" Това, че е в оставка, значи, че тя продължава да ръководи, само че в оставка. Друг е въпросът, че може Националният съвет да излъчи различен преговорен екип. Ще се чуят разнообразни имена, тъй като в Българска социалистическа партия има готови фрагменти - където и да бръкнеш, има готови хора. Експертизата в Българска социалистическа партия е на равнище ", счита Ченчев.

Събеседникът в студиото акцентира, че Националният съвет ще реши дали ще поддържа, препотвърди това, което предлага управлението като контактна група за договаряния. Най-вероятно тя ще бъде формирана от хора в другите браншове, посочи социалистът.

" Винаги сме се съобразявали и с програмата на партията. Имаме да следваме конгресните решения все още на привикване на пленума на Националния съвет в събота. Трябва да се съобразим и с целите ни, както и с ограниченията, които сме одобрили първите 100 дни ", разяснява Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в партията би трябвало един път вечно да се обясни кой какъв е и защо се бори.

" Същият Национален съвет е дал своя вот и е дал доверие на Румен Радев за поддръжка за втори мандат на тези избори. В цялата акция бяхме в цялостна симбиоза с него, провеждахме мероприятия дружно ", акцентира социалистът.

А изборният резултат значително е подобен поради " Продължаваме промяната ", посочи той.

" Продължаваме промяната " се яви на тези избори като нещо ново. В предходните два избора видяхме, че имаше хора, които не знаеха листи и имена, само че гласоподаваха на мрачно. Те виждаха листи, хора, специалности, само че гласоподаваха, тъй като желаеха смяна, довериха се на новото. Сега беше по същия метод ", сподели Ченчев.

По думите му обаче, друга причина за резултата на Българска социалистическа партия на тези избори е, че българите не са били дейни. За водача на ГЕРБ - Бойко Борисов, той уточни, че три пъти води партията си до изолираност.

Едно е ясно - българите желаят постоянен кабинет, а съдружно съглашение би трябвало да има, уверен е Ченчев.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР