В населено място сега е разрешено да се движим с

...
В населено място сега е разрешено да се движим с
Коментари Харесай

Брадва! Максимална Скорост От 30 Км/ч В Градовете!?

В обитаемо място в този момент е позволено да се движим с до 50 км/ч. Ако измененията бъдат утвърдени, по-нататък във времето тази скорост ще се ограничи до 30 км/ч.

За да се подсигури и по-добрата подготовка на водачите страната възнамерява да усили часовете им кормуване в шофьорския курс. Сега брошура може да получат водачите след 31 часа на пътя. Ако предложенията бъдат признати, към този момент ще се учат най-малко 50 часа.

Ако лидер аргументи злополука в завой, страната желае книжката му незабавно да се лишава.

Всички тези ограничения подлежат на още разисквания и поетапно въвеждане през тази и идната година. Те са част от утвърдените през 2018 година планове за " 0 жертви " - по-безопасни пътища и дисциплиниране на водачите.

В формалния документ от интернет страницата на Министерство на вътрешните работи, представен от Нова тв, измежду причините за повече внимание към пасажерите стои и изречението: " Пътникът би трябвало да се транспортира по-внимателно от дамаджаната с ракията ".

Шофьор, който направи три от общо седем тежки нарушавания в границите на две години, ще остава без брошура до края на живота си. Тази смяна се възнамерява да залегне в Закона за придвижване по пътищата след разделянето му на три елементи.

Проектите на два от нормативните актове - за придвижването и водачите, са подготвени и се чака до дни да бъдат оповестени за публично разискване. Този за транспортните средства се бави. Експертите по пътна сигурност са безапелационни, че най-опасните провинения на пътя са прекосяване на алено, превишена скорост с над 50 км/ч в обитаемо място, лишаване на преимущество на пешеходец, каране в спешната лента на автомагистралата или скоростен път или придвижване в насрещното на някой от тях, присъединяване или образуване на гонка, както и да седнеш пийнал или дрогиран зад кормилото. Затова, в случай че някой бъде хванат да прави три пъти в границите на 24 месеца едно или повече от тези нарушавания, книжката му ще се лишава вечно, добавя " Стандарт ".

Мине ли още веднъж образование като кандидат-водач и сполучливо полагане на изпити, ще може отново да седне зад кормилото. С новия Закон за придвижване по пътищата множеството от глобите ще бъдат закрепени, като минималната ще стане 30 лева, а не 10, както е в този момент. Глобата за минаване на алено, която сега е 100 лева, ще скочи на 150 лева По 150 лева ще костват и нарушаванията за погрешно изпреварване, рискова маневра и шофиране в насрещното.

Единствената плаваща глоба ще е неправилното паркиране в паркове и градинки - сред 50 и 100 лева, поради особеното финансово състояние на хората в общините. Идеята кметовете да постановат наказания по Закона за придвижване на пътищата отпада и те ще могат да се разпореждат единствено за неприятно спрели коли. Шофирането на нерегистрирано возило ще коства на лидера му 500 лева и лишаване на правото да сяда зад кормилото 6 месеца. 300 лв. и месец без брошура ще стане наказването за влизане против знак, който не разрешава придвижването заради ремонт. 60 дни без право да се кара и 200 лева пък ще е наказването за шофиране на спрян от придвижване автомобил.

Въвежда се и обвързване водачите на коли с непознат номер да го сменят с български до 6 месеца, откакто е влезнал у нас. Не го ли създадат, ще отнесат санкция в размер на 500 лева Със Закона за водачите пък ще бъде спряна порочната процедура, при която джигитите с отнети от КАТ книжки учат кандидат-шофьори да карат коли. В плана източно е записана възбраната водачи без свидетелства за правоуправление да водят кормуване. Санкцията за учител в автошкола, който не дава отговор на условията, се чака да е 2000 лева При засечено наново нарушаване тя ще скача до 6000 лева

За неизправна кола с табела " У " на покрива от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " възнамеряват да лепват санкция в размер на 500 лева Ако школата за бъдещи водачи не е изрядна по документи пък, ще отнася глоба 3 бона парично наказване.

Вътрешният министър Младен Маринов пък предлага при произшествия на завой виновният водач мигновено да губи книжката си. И да си я връща след проверовъчен изпит, който да потвърди, че е научил разпоредбите за придвижване в завой. Идеите са част от визията " Нула жертви ", която държавното управление утвърди предходната есен. Завоите са едни от най-опасните места по пътищата в България, стимулира Маринов по-строгите санкции за такива произшествия. В интервала 2011-2017 година На завои са починали 1156 души, а са ранени 10 917, като всяка четвърта жертва е точно при случай в завой. Шокиращо е, че 49% от жертвите на злополука в завой са при така наречен единични катастрофи, което е в действителност изпускане на завоя и изхвърчане на автомобила от пътя. 39% от жертвите пък са при преден удар поради изпреварване в завой.

Според претекстовете на Министерство на вътрешните работи данните показвали неведение и неумение за шофиране в завои.

Максималните санкции за превишена скорост да се постановат не при превишение над 50 км/ч, а при над 40 км/ч, е друго от предложенията на вътрешния министър. Идеята в този случай е наказването да бъде унифицирано, а да не зависи от това дали нарушаването е в обитаемо място, или отвън него.

При тези огромни надвишения на оптималната позволена скорост се предлага лишаване на книжката за месец, снемане на регистрацията на автомобила за още толкоз, лишаване на 13 контролни точки и санкция от 1000 лева За всякакво нарушаване на разпоредбите за придвижване, когато в колата се возят хора, да се лишават 15 точки, с цел да се понижи смъртността измежду пасажерите, предлага още шефът на Министерство на вътрешните работи. Наказанието през почивните дни пък наложително трябвало да включва лишаване на 10 точки от талона на водача. Мотивът е, че през уикендите смъртността на пътя е с 20% по-висока.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР