В населените места в близост – село Николаево и град

...
В населените места в близост – село Николаево и град
Коментари Харесай

След пожара в ”Дунарит”: Мерки за безопасност в населените места до завода

В обитаемоте места наоколо – село Николаево и град Мартен, са подхванати ограничения за извеждане на децата от детските градини и учебните заведения, с цел да се избегнат пострадвания при възможна взривна вълна. Осигурен е оглед от въздуха.
Това сподели за bTV кметът на Русе Пламен Стоилов. Русенски медии оповестиха, че пожарът във военния цех е сподавен, а представител на завода удостовери за Фрог, че няма потърпевши.

БГНЕС напомня, че „ Дунарит “ е най-старият боен цех в България, основан е през 1903 година След приватизацията му през 2005 година от компания от орбитата от КТБ, той се развива на фона на останалите държавни фабрики. Когато банката банкрутира, заводът се оказа с задължения към нея в размер на близо 90 млн. лева

След затварянето на КТБ стартират битки за контрола над директния акционер на оръжейния цех – сдружението “Кемира”. За малко то е овладяно от Бисер Лазов – тогавашна дясна ръка на притежателя на КТБ Цветан Василев, а по-късно главен очевидец на прокуратурата против него. Впоследствие банкерът си връща контрола и при започване на 2015 година прави опит да трансферира “Дунарит” в пакет с други активи на белгиеца с съветски паспорт Пиер Луврие.

След като договорката не се реализира, мениджмънтът на русенския цех се обръща към предприемача Емилиян Гебрев с молба за финансова поддръжка. Той взема решение да финансира нарастване на капитала на завода, като по този начин да заобиколи наложените запори и да придобие акциите му.

През април 2015 година бе изработен опит Гебрев, неговият наследник и комерсиалният шеф в завода да бъдат отровени по образеца на опита за ликвидиране на Сергей Скрипал.В началото на 2016 година собствеността на фирмата-акционер в завода – “Кемира” се сменя макар няколкото запора, наложени от синдиците на КТБ и Национална агенция за приходите.

През февруари 2016 година компанията на Гебрев – “Емко”, декларира в Комисия за защита на конкуренцията искане за централизация, посредством което да придобие надзор над “Дунарит”.

Преди две седмици в телевизионно изявление Гебрев заяви, че оръжейният цех „ Дунарит “ и все още е благосъстоятелност на „ Емко “, само че заради обжалвания собствеността към момента е под въпрос.

„ Преди 20 дни съдът излезе с ясно и тъкмо решение и напътствие към Търговския указател да впише нарастването на капитала – колкото и да е необичайно, всички периоди регистърът да извърши решението на съда, са изтекли, само че и до през днешния ден нарастването на капитала не е вписано в регистъра – значи в тази ситуация Търговският указател е над съда – по какъв начин въобще е допустимо това? “, добави притежателят на „ Емко “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР