В Народното събрание започнаха консултациите за подкрепа за бъдещо управление

...
В Народното събрание започнаха консултациите за подкрепа за бъдещо управление
Коментари Харесай

Започнаха консултациите между ДПС и ИТН |

В Народното събрание започнаха консултациите за поддръжка за бъдещо ръководство сред парламентарните групи на " ИТН " /ИТН/ и Движение за права и свободи, съобщи Българска телеграфна агенция.

В диалозите с представителите на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев вземат участие ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, заместник-председателите Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Велислава Кръстева.

В началото на срещата Виктория Василева изрази вяра за градивен и доброжелателен разговор.

" Провеждаме тези срещи с възприятие за отговорност за това, което ни следва и за решенията, които би трябвало да вземем. Бихме желали да представим нашите цели и хрумвания за ръководство на страната и да чуем вие какво мислите за това ", означи Василева.

Карадайъ благодари за опцията да се видят с управлението на парламентарната група с партията, която има най-вече народни представители. Той приветства Има Такъв Народ за концепциите, че процесите в Народно събрание би трябвало да текат през разговор, с цел да може да се очертаят и целите и дневния ред и на обществото и на Народното събрание.

" Добра е средата, която е основана в 46-ото Народно събрание, съгласно нас, тъй като има една добра основа за разговор, сподели Карадайъ. - Възстановяването на нормалността в политиката, което на нас ни е тематика от последните 10 години минава през разговор на политическите партии, през разговор на институциите, сподели още той.

Нашата оценка е, че 46-ото Народно събрание има една добра основа за разговор. Нашият апел е всички виновни политически партии да се възползваме от тази обстановка и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото, на чиято база да се очертае и дневният ред на Народно събрание и на вероятно бъдеще ръководство на страната ", сподели Карадайъ.

Според него това минава и през оценка на миналите интервали, с цел да може на база на тази оценка да се очертаят и бъдещите дейности, които вероятно биха могли да се подхващат, добави ръководителят на ПГ Движение за права и свободи. Той уточни, че за Движение за права и свободи е от интерес да чуят целите, които имат Има Такъв Народ и в най-общ проект по какъв начин ще се реализират.

" Надявам се да има един добър диалог през днешния ден като първа среща и се надявам да можем да продължим в тематиките, които биха били общи ", съобщи Карадайъ.

В изказване след срещата от Движение за права и свободи обявиха , че множеството от концепциите на двете политичиски сили съответстват, но, абсолютно, има разлики.

" Основен приоритет е въстановяването на нормалността в политиката и демокрацията, което за нас означава Народното заседание да заеме мястото си съгласно Конституцията; държавният уред да не се употребява като бухалка, а да работи според законите на страната, в услуга на хората и за основаване на добра бизнес среда. Това ни беше изискването за поддръжка. Персоналният състав на кабинета за нас е от голяма важност, ние няма да предлагаме министри ", съобщи Мустафа Карадайъ.

Днешната среща е четвъртата и последна от поредицата съвещания по самодейност на Има Такъв Народ. Първата бе с ПГ " Демократична България ", последваха съвещания с ПГ " Изправи се БГ!Ние идваме! " и " Българска социалистическа партия за България ". От Има Такъв Народ изпратиха предложения за диалози до всички парламентарни групи без ГЕРБ-СДС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР