В Народното събрание започна разискването, поискано от БСП към премиера

...
В Народното събрание започна разискването, поискано от БСП към премиера
Коментари Харесай

Борисов: България единствена в ЕС се справи с мигрантите

В Народното събрание стартира разискването, поискано от Българска социалистическа партия към премиера Бойко Борисов, за политиката на държавното управление за мигрантската рецесия.

„ Към днешна дата, към този миг, България е единствената страна в Европейския съюз, която се е справила с мигрантите, има съвсем нулев напън и е давана за образец “, сподели Борисов.

От Българска социалистическа партия упорстват Министерски съвет да одобри решение против противоположното приемане на мигранти в България, а ГЕРБ желаят да се разпореди на Министерски съвет да отстоява националните позиции, свързани с промяната на общата европейска система на леговище.

„ Отново има волята на един човек, която не отразява решенията на българските държавни институции и не пази българския народен интерес. Господин Борисов, това решение на ГЕРБ е капан за Вас. Това са общи приказки за поддръжка на позиции, които България не е взела в органите си и дава съображение оттук насетне всеки ден, по всеки мотив и при всяка Ваша дума и позиция да получават упреци и удари “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По време на изявлението си министър председателят Борисов изрази подготвеност за приемане на консенсусно решение.

„ Аз съм податлив, ще желая една минута-две отмора, ще приказвам с моята партия, стига след това да не кажете - тъй като аз с изключение на министър председател, съм си и ръководител на партията, в случай че нашият парламент през днешния ден вземе решение - те са две уязвимите места, където би могло да се ползва напън. До този миг нито сме подписвали, нито сме поемали ангажимент за сключване на двустранни каквито и да е съглашения, само че нищо неприятно няма Народното събрание да вземе решение държавното управление да не подписва еди какви си двустранни или каквито и желае нарушавания. Това е което чух  от вашата точка “, сподели министър председателят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР