В Народното събрание ще бъде отбелязана Седмицата за предпазване от

...
В Народното събрание ще бъде отбелязана Седмицата за предпазване от
Коментари Харесай

Седмица на рак на маточната шийка отбелязват в парламента

В Народното събрание ще бъде маркирана Седмицата за предотвратяване от рак на маточната шийка. Инициативата, която е под патронажа на парламентарната Комисия по опазването на здравето, ще бъде показана на следващия ден в 11.30 часа във фоайето на Народното събрание.

За тринадесети следващ път България отбелязва Седмицата за предотвратяване от рак на маточната шийка. От 22 до 24 януари 2020 година в постройката на Народното събрание на Република България ще бъдат ситуирани тематични щандове, на които ще бъде предоставена информация за методите за предварителна защита на единственото предотвратимо онкологично заболяване и за настоящата Национална стратегия за първична профилактика на рака на маточната шийка.

Как да се предпазим от рак на маточната шийка

На представянето на самодейността ще участват ръководителят на Комисията по опазването на здравето доктор Даниела Дариткова, депутати, представители на Министерството на здравеопазването, на Националната здравноосигурителна каса, на Световната здравна организация, на съсловни и пациентски организации, водещи медицински експерти и публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР