В Народното събрание се провежда коалиционният съвет по отбрана, на

...
В Народното събрание се провежда коалиционният съвет по отбрана, на
Коментари Харесай

Коалиционен съвет обсъжда искането за военна помощ за Украйна

В Народното събрание се организира съдружният съвет по защита, на който ще бъде разискван планът на решение на „ Демократична България “ за отпущането на военнотехническа помощ за Украйна. В срещата вземат участие представители на четирите обединения в обединението - Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България, и военният министър Драгомир Заков.

В сряда от Демократична България желаеха да започнат консултации за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на държавното управление за оказване на военнотехническа помощ на Украйна съгласно нейните потребности и съгласно опциите на нашата страна. Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Демократична България Атанас Атанасов изчете в пленарната зала декларация, в която се споделя, че " войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи, и че свободата и демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим в Кремъл ".

Искането на Демократична България провокира различия в обединението, защото от Българска социалистическа партия са изрично срещу това. Днес позицията беше потвърдена и от вицепремиера и лидер на партията Корнелия Нинова. " Имаме решение да не се изнася оръжие в Украйна и то е в действие. Предстои Народното събрание да гледа план на решение на „ Демократична България ”. Ние ще гласуваме срещу него ", сподели тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР