В Народното събрание продължава работата на депутатите върху актуализацията на

...
В Народното събрание продължава работата на депутатите върху актуализацията на
Коментари Харесай

В НС продължават дебатите по актуализацията на бюджета

В Народното събрание продължава работата на депутатите върху актуализацията на бюджета.

Вчера дебатите минаха със кавги. Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ гласоподаваха спомагателни разноски на Национален осигурителен институт, за които съгласно финансовия министър Асен Василев пари няма и упрекна трите партии, че взривяват бюджета.

С гласовете на трите партии бяха признати спомагателни разноски на Национален осигурителен институт, с които да се покрият добавки на пенсионерите сред 100 и 120 лева за последните три месеца на годината.

Всички планове, които бяха гласувани през бюджетната комисия, като увеличение на минималната пенсия от 300 на 370 лева и оптималната от 1440 на 1500 лева, се разбъркаха след неочакваната поддръжка на трите " партии на статуквото " към предлагането на Движение за права и свободи, а точно - да се усили общата приходна, респективно разходна част на бюджета на Държавното публично обезпечаване в допълнение с 200 млн.

След 11-часово разискване Народното събрание приключи съвещанието и насрочи гласуването на бюджета на ДОО и Здравната каса за през днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР