В Народното събрание не бе прието предложението в Закона за

...
В Народното събрание не бе прието предложението в Закона за
Коментари Харесай

Приключи ли управляващата коалиция ГЕРБ-Патриоти?

В Народното събрание не бе признато предлагането в Закона за Министерство на вътрешните работи за основаване на доброволни формирования за оказване на подпомагане на полицейските органи. А въвеждането на доброволните отряди беше сложено, като условия, с цел да останат Вътрешна македонска революционна организация в ръководещата коалиция след арестите на фрагменти на “патриотите ”.
С отхвърлянето на предлагането ни за доброволните формирования ГЕРБ едностранно денонсираха съдружното съглашение, сподели съпредседателят на групата на " Обединени патриоти " и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. Предложението на депутатите на Красимир Каракачанов беше стигнало до второ, дефинитивно, четене в пленарна зала, когато от Движение за права и свободи желаеха 30 мин. отмора. “От името на Движение за права и свободи желая половин час отмора, с цел да може да извършите по този начин, че събирайки ръководителите на парламентарни групи да им обясните, че на вас не са ви нужни тези сили, които ще ви дърпат за крайници, нанадолу ", съобщи Рамадан Аталай.

Веселинов съобщи, че ГЕРБ са отстъпили от консенсуса и са се повлияли от провокация на Движение за права и свободи за доброволните формирования. " Това е наше отдавнашно виждане, залегнало в управническата стратегия. Потвърдено на съдружен съвет с ГЕРБ. Самите текстове, които трябваше да бъдат гласувани са надалеч по-меки и надалеч по-скромни като обсег от това, което ние виждахме и предлагахме ", съобщи още Веселинов.

ГЕРБ имат време да се поправят и да одобряват ноново предлагането за доброволните отряди, в случай че не се случи, явно нашите пътища се разделят, сподели още Веселинов.

Ако търсите новината, че с обединението е завършено, нямате я още, съобщи обаче водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той описа, че още преди месец, месец и нещо преди епидемията с ковид са водени диалози с ГЕРБ за неизпълнените задания от съдружното съглашение. “Един от уговорките, който беше стихотворец от тях, беше да се форсира приемането на Закона за доброволчеството, или в тази ситуация като раздел от Закона за Министерство на вътрешните работи. Странно е държанието на нашите сътрудници по един значим за нас въпрос, значим за съдружното държавно управление. Той е в действителност е дирек от програмата на ръководство ", сподели още Валери Симеонов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР