В Народното събрание депутатите обсъждат план-сметката на държавата за 2023

...
В Народното събрание депутатите обсъждат план-сметката на държавата за 2023
Коментари Харесай

Дебатите за бюджета: Отхвърлиха увеличение на минималната заплата на 850 лева


В Народното събрание депутатите разискват план-сметката на страната за 2023 година.

Няма да има увеличение на минималната работна заплата на 850 лв.. Парламентът отхвърли настояването на за въвеждане на механизъм за установяване на минималното заплащане.

Не бяха позволени в зала за гласоподаване всъщност и предложенията на левицата за растеж на майчинството за втората година на 850 лева, на оптималния застрахователен приход на 4200 лева, на преизчислението на пенсиите и данъчни облекчения за работещи.

Против допускането за гласоподаване на тези оферти бяха -СДС,, „ “ с „ “. „, „ “ и бяха „ за “ допускане на настояванията за гласоподаване.

„ Този закон ще продължи да работи най-малко до юни, като виждам по какъв начин вървят нещата с втория и третия мандат “, разяснява съпредседателят на „ “.

Предложението на служебния кабинет е минималната работна заплата да бъде 770 лв. от 1 януари идната година. От настояха да се намерят пари за нарастване.

„ Този закон значи, че до юни можем да стоим със замразени приходи. Обричате хората на апетит “, разгласи водачът на социалистите.

Повече пари, само че за данъчни облекчения за развъждането на дете желаеха от „ “, само че концепцията им помощта да се усили от 600 на 900 лв. за едно дете не стана факт.

Дебатите по предложенията за промени в снадки бюджет не престават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР