В Народния театър с тържествена церемония бе даден официалният старт

...
В Народния театър с тържествена церемония бе даден официалният старт
Коментари Харесай

Официално България пое председателство на Съвета на ЕС 2018


В Народния спектакъл с тържествена гала бе даден формалният старт на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сред формалните посетители са ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан Клод-Юнкер, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. Официални посетители на церемонията ще са и президентът на Република България Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателят на Република България Бойко Борисов. Българският патриарх Неофит също е измежду гостите на церемонията.

Преди тържественото разкриване в Народния спектакъл формалните посетители разгледаха интерактивна галерия с фотографии и картини на огромни български художници. Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнородни по размери и форми прожекционни площи.

Мултимедийната експозиция се прожектира върху разнородни по размери и форми прожекционни площи. На представянето й пред медиите присъединяване взеха известната изпълнителка на родопски песни Валя Балканска и известният състав „ Оратница ”, който по собствен метод интерпретира българския фолклор. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР