В Народния театър Иван Вазов тече проверка. Това е вътрешен

...
В Народния театър Иван Вазов тече проверка. Това е вътрешен
Коментари Харесай

Минеков втрещи депутатите: Пращам АДФИ в Народния театър

В Народния спектакъл " Иван Вазов " тече инспекция. Това е вътрешен одит, който тече прекомерно постепенно и има подозрения, че се прави в полза на шефа Васил Василев. Сензацията пусна по време на съвещание на отрасловата парламентарна комисия културният министър Велислав Минеков. И разгласи, че ситуацията в културната институция е " ужасяващата " след абсурда от вътрешната страна и лавината от подписки - против шефа Василев, против него и най-после стигнала до президента Румен Радев, който се срещна в навечерието на новата година с част от трупата на театъра в опит да се тушират пристрастеностите. 


Директорът Васил Василев 

Минеков съобщи, че е подготвен да изиска външен одит, в случай че подозренията, че вътрешната инспекция се " гласи " в интерес на Василев. И даже разгласи, че може да се стигне и до намесата на АДФИ. 

" Това, че не чувате нищо от вътрешната страна, не е загадъчно, тъй като съществуват страхове. Мои остарели петима другари ми споделиха нощес, че се усещат неприятно, потиснати и изплашени са. Трупата е безусловно разграничена. И вредите ще бъдат лекувани с години, без значение кой ръководи театъра ", разяснява министърът. 

А във връзка срещата при президента, Минеков разкри, че е имало предизвестия в театъра въпросното свиждане да не бъде споделяно с никого. " Това е било обсъждано по всякакви секрети заседание. Затова споделям, че ситуацията е ужасяваща и смущаваща ", добави скулпторът. Минеков посочи и че 16 души са се отзовали на поканата на президента. 

" Трупата е над 86 души. 16 не са 86. Бедата е, че останалите не смеят да изразят своето мнение, защото се усещат застрашени ", сподели още министърът. И съобщи: " Не воювам с актьори в Народния спектакъл, без значение на коя страна са ". 

" Щетите са от абсурда, който се завихри в края на октомври, от ръководството на самия шеф с ужасяващото му изявление във в. " 24 часа " със серия обвинявания към едно лице като към някакъв престъпен вид (режисьора Александър Морфов - б.р.) Не след дълго Морфов бе изпратен на разпит в полицията по заповед на шефа - безспорен казус ", разкри още Минеков. 

Съвсем скоро следва информация какъв брой души са били помолени да изоставен театъра и какъв брой са били поканени на работа там и с какви биографии, осведоми още министърът депутатите. " Явно задачата там е да се съберат всевъзможни политически представители, с цел да може шефът да има контакти с всички парламентарно показани партии, с всеки народен представител ", разяснява Минеков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР