“В Народния театър има сблъсък на един служител с друг

...
“В Народния театър има сблъсък на един служител с друг
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: Напрежението идва от Минеков

“В Народния спектакъл има конфликт на един чиновник с различен чиновник (*бел.ред. Става дума за пиара Велислава Кръстева и за режисьора Александър Морфов). И единия, и другия съм ги поканил да са част от екипа ми. Когато са приемали, те са били осведомени, че двамата ще бъдат на едно работно място. Защо Морфов, който идва след Кръстева, не е споделил, че има терзания за политически пристрастия? ”

Това съобщи в ефира на NOVA шефът на Народния спектакъл Васил Василев.



Васил Василев. Снимка: БГНЕС

Припомняме, че в театъра има напрежение поради несъгласието на основния режисьор Александър Морфов някогашният пиар на Движение за права и свободи Велислава Кръстева да бъде пресаташе на Народния спектакъл. В края на октомври беше надраскана вратата и изкъртена тaбелкaтa с името нa Кръстевa. В момента в театъра тече подписка, проведена от артиста Валери Йорданов, в поддръжка на Морфов.

В ефира на NOVA шефът на театъра сподели още, че “г-жа Кръстева в последна сметка в този спектакъл е пиар, тя извършва една административна служба, в която тя би трябвало да направи по този начин, че да покаже качествата на актьорите в телевизионните им присъединяване. Тя е чиновник на театъра, тя е на слугинска длужност. Какво прави отвън работното си време, е нейна работа ”.

На въпрос ангажира ли Кръстева институцията с политически пристрастия, Василев сподели, че “ако прави агитация на сцената на Народния спектакъл или сред сътрудниците, тогава това би бил неприемлив акт ”.

Василев вижда изхода в креативната атмосфера. По думите му спорът пристигнал от Министерството на културата и от служебния министър Велислав Минеков.

“Не мога да съм маша за лустрация на даден човек, не мога да бъда употребен да назначавам и да махам някакви хора ”, акцентира Василев.

Той изясни, че може да издаде един том от връзката си с Морфов, по-конркетно от есемесите, които постоянно получава от него през нощта.

Припомняме още, че артистът от Народния спектакъл " Иван Вазов " Валери Йорданов си обръсна главата в символ на митинг против шефа на театъра Васил Василев и пиарката на институцията Велислава Кръстева, " тъй като те ни изкорубиха душичките ". Това се случи по време на видео, снимано от вкъщи му и излъчено в канала му в YouTube. Йорданов изиска и оставката на Василев.



Вече няколко следващи дни Валери Йорданов събира подписи в поддръжка на Александър Морфов в градинката пред театъра и онлайн. Във видео изказването си той описа, че един от работещите в театъра е бил уволнен за малко, откакто се е подписал под тази подписка, осведоми България он еър.

Десет минути по-късно са се обадили на уволнения и са му споделили, че оттук насетне би трябвало " да си трае ". Валери Йорданов споделя за още уволнения и отстранявания на хора под друг претекст. И до момента в който споделя, артистът обръсна косата си в символ на митинг.

Тойуточни, че Явор Гърдев и Захари Карабашлиев не са единствените, напуснали театъра. Според него десетина чиновници,които " съвършено " са изпълнявали служебните си отговорности, са си тръгнали или са били принудени да го създадат, въпреки че в първите месеци от мандата на Василев всичко е изглеждало " наред ".

Вследствие наскандала сред основния режисьор Александър Морфов и шефа на пиар отдела Велислава Кръстеваслужебният министър на културатаВелислав Минековразпореди цялостна инспекция на Народния спектакъл, до момента в който шефът Васил Василев на собствен ред издаде заповед за вътрешно следствие против Морфов. Миналата седмицадиректорът, назначил и двете страни в спора, бе изслушан в парламентарната комисия по просвета и медии, само че не сподели нищо съответно, като се изключи че върху него и театъра имало напън от министър Минеков.

В театралната сага в неделясе намесии ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разяснява пред bTV: " Депесарят няма право да работи ли?Какво да ги вършим депесарите, на Марс ли да ги изселим? Прави усещане, че в случай че си депесарин, това е нещо неприятно. Аз ви го споделям - най-хубавото нещо за последните 33 години в България се назовава Движение за права и свободи, създаденоот доктор Ахмед Доган. Да си депесар е горделивост, не е проблем. "

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР