В напрегната предизборна кампания гръцките медии днес отново масово публикуват

...
В напрегната предизборна кампания гръцките медии днес отново масово публикуват
Коментари Харесай

Гръцки медии срещу българските тирове в Гърция

В напрегната предизборна акция гръцките медии през днешния ден още веднъж всеобщо разгласяват материали против тирове с българска регистрация, които правят транспорти в Гърция на по-ниска цена, съобщи БНР. Над 15 хиляди и 500 товарни камиони, чийто притежатели са гърци с регистрирани транспортни компании у нас, подбиват цената на гръцките компании. „ СИРИЗА не съумя да овладее конкуренцията в транспортния бранш “, е едно от най-често срещаното заглавие в пресата.

Тази тематика мина от Народното събрание, където опозицията гневно нападна държавното управление за високите налози, и навлезе във фокуса на медиите.

Причината за „ миграцията “ на тировете е ясна на всички: в България данъкът е 10% против 29% в Гърция. Заплатите в България са доста по-ниски и облагата разрешава и по-ниски цени на гръцкия пазар.

Политическият нюанс на днешните мнения също е явен – ръководещата партия СИРИЗА не съумя да се оправи с българската конкуренция и София печели от налозите, които гръцките транспортни компании внасят, акцентират мненията в медиите.

Министърът на финансите Цакалотос изясни високите налози с метафора, че „ те не са естествено злополучие и могат да се поправят ". Но политическото време е изчерпано. А гръцките транспортни компании не са конкурентни на българските.

И тъй като преди избори всичко се дава обещание, консерваторите, които се чака да завоюват вота на 7 юли, също дадоха обещание понижаваме налозите. Но транспортните компании желаят съответен ангажимент - с ултиматум или въвеждате българско данъчно облагане, или всички ще трансферират компаниите в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР