В над 80 % от проверките на Националната агенция за

...
В над 80 % от проверките на Националната агенция за
Коментари Харесай

Данъчните са открили нарушения само в 20% от проверените обекти по морето

В над 80 % от инспекциите на Националната организация за приходите (НАП) по Черноморието не са открити нарушавания, което е индикатор за възстановяване на доброволното съблюдаване на законовите условия, сочат данните на приходното ведомство от лятната контролна акция досега, оповестиха от пресцентъра на институцията. От осъществените до в този момент близо 5000 инспекции, 800 открити наблюдения и мониторинг посредством патрули на активността на над 8000 търговски обекти, делът на нарушаванията трайно понижава до 640. Издадените заповеди за запечатване на обекти са 119, сочи статистиката на данъчните.

Най-често срещаното нарушаване е несъответствието на наличността в касата с регистрираното на фискалното устройство, следвано от неиздаване на касова записка. От началото на лятната контролна акция досега са открити 9 обекта, които въобще нямат касов уред, и те се запечатани. На 90 търговци с обекти по морето, които са имали остарели неплатени отговорности към бюджета, са били запорирани сумите, налични в касите им, на обща стойност близо 100 000 лева

" Проверките на Национална агенция за приходите ще продължат и в разгара на летния сезон, подпомагани от сътрудниците ни във Варна и Бургас. Работим дружно с други ведомства, с цел да подсигуряваме, че законът се съблюдава. Съотношението сред инспекции и нарушавания демонстрира по-добра данъчна дисциплинираност през този сезон, което беше и главната ни цел преди началото на акцията ", сподели шефът на " Фискален надзор " Спас Шишков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР