В над 80 % от проверките на НАП по Черноморието

...
В над 80 % от проверките на НАП по Черноморието
Коментари Харесай

В 8 от 10 проверки по Черноморието данъчните не откриват нарушения

В над 80 % от инспекциите на Национална агенция за приходите по Черноморието не са открити нарушавания, което е индикатор за възстановяване на доброволното съблюдаване на законовите условия, сочат данните на приходното ведомство от лятната контролна акция досега. Това оповестиха от пресцентъра на Национална организация за приходите.

От осъществените до в този момент близо 5000 инспекции, 800 открити наблюдения и мониторинг посредством патрули на активността на над 8000 търговски обекти, делът на нарушаванията трайно понижава до 640. Издадените заповеди за запечатване на обекти са 119, сочи статистиката на данъчните.

Най-често срещаното нарушаване е несъответствието на наличността в касата с регистрираното на фискалното устройство, следвано от неиздаване на касова записка. От началото на лятната контролна акция досега са открити 9 обекта, които въобще нямат касов уред, и те се запечатани. На 90 търговци с обекти по морето, които са имали остарели неплатени отговорности към бюджета, са били запорирани сумите, налични в касите им, на обща стойност близо 100 000 лева

„ Проверките на Национална агенция за приходите ще продължат и в разгара на летния сезон, подпомагани от сътрудниците ни във Варна и Бургас. Работим дружно с други ведомства, с цел да подсигуряваме, че законът се съблюдава. Съотношението сред инспекции и нарушавания демонстрира по-добра данъчна дисциплинираност през този сезон, което беше и главната ни цел преди началото на акцията “, сподели шефът на „ Фискален надзор “ Спас Шишков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР