В над 60 общини БСП е първа политическа сила, а

...
В над 60 общини БСП е първа политическа сила, а
Коментари Харесай

Нинова: До края на август ще се срещнем с хората от всяка община

В над 60 общини Българска социалистическа партия е първа политическа мощ, а това е добър старт за локалните избори

„ Започваме срещите на Изпълнителното бюро от Ямбол, тъй като желаеме да поздравим всички, които работиха старателно в акцията за европейските избори, с цел да имаме този прелестен резултат в региона и да сме първа политическа мощ. В над 60 общини в страната Българска социалистическа партия е първа политическа мощ, а това е добър старт за изборите за локална власт, които ни чакат през есента ”. Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти след среща с кметове, народни представители и ръководители на общински препоръки на Българска социалистическа партия от област Ямбол, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Тя добави, че на тези срещи ще се показват проблемите на всяка община и ще се търсят техните решения. Нинова сподели още, че проблемите на всяко обитаемо място са характерни и би трябвало да бъдат решавани на място. „ Днес обсъдихме с всички сътрудници в региона проблемите на общините. Поставихме си цели, които са и национални, само че и локални - да сложим в центъра на нашата политика икономическото развиване на общините и обществената политика, в частност задържането на младежите по места ”, разгласи водачът на левицата. Тя уточни, че в Ямболско Българска социалистическа партия има доста положителни практики като безвъзмездни детски градини, безвъзмезден превоз за учениците и по-евтини дърва за огрев за хората. „ Ще стъпим на положителните практики, които имаме, с цел да развиваме политиката си за локална власт и да се подготвим за изборите “, съобщи Корнелия Нинова. " Визия за България " ще прерасне във визия за всяка община ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.

Тя уточни, че представителите на структурите на Българска социалистическа партия в област Ямбол са сложили остро въпроса за обезлюдяването в част от общините. „ Тези региони, които са и гранични, се нуждаят от характерни грижи и по тази причина ние имаме съответен проект за развиването на Странджа – Сакар “, посочи още Нинова. Тя добави, че са разисквани и проблемите на Ямбол, в това число и тези, свързани с депото за боклуци, болничното заведение и заемът, който е взел кметът на общината. „ Явно е, че моделът на ръководство на страната се придвижва и в общините, в които има кметове на ГЕРБ ”, разяснява още Нинова. Лидерът на левицата изясни още, че Българска социалистическа партия има своя стратегия за развиването на Ямбол. „ Ще стъпим върху положителните неща, свършени от предходните кметове и ще търсим и още по-добро развиване за жителите на общините. Затова взехме решение за изработим и проект за развиване на всяка община в област Ямбол. Ще беседваме със своите евентуални сътрудници във всяко обитаемо място. Търсим съюзи с хора, които споделят нашите хрумвания и „ Визия за България ”, която ще прерасне във визия за всяка община ”, приключи Корнелия Нинова.

„ От днешната среща на ръководещата коалиция ме впечатли желанието им занапред да стартират разговор с парламентарните партии за намиране на взаимно и рационално решение за размера на дотациите ”. Това сподели пред публицисти в Ямбол ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя съобщи, че случилото се дотук е загуба на време и отклонение на публичното внимание от значителните въпроси. Нинова напомни, че преди седмица Българска социалистическа партия е предложила провеждането на тъкмо такива диалози с партиите в Народното събрание, само че ГЕРБ и Оперативна програма са отказали. „ Позицията ни продължава да е за понижаване на дотацията, само че не на 1 лева Против сме частното финансиране на партиите, с цел да не могат частните ползи да си купуват партии ”, безапелационна бе Корнелия Нинова. Лидерът на левицата добави, че Българска социалистическа партия има разнообразни планове за размера на партийните дотации и посочи, че левицата ще покаже аргументирано на другите партии, какво е належащо, с цел да могат партиите да работят без значение от частни ползи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР