В над 20 столични училища и детски градини е имало

...
В над 20 столични училища и детски градини е имало
Коментари Харесай

Хепатит А в над 20 столични училища и детски градини

В над 20 столични учебни заведения и детски градини е имало заболели от Хепатит А в интервала 5 юли-5 ноември. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, представени от Българска телеграфна агенция.

Епидемичен гърмеж беше регистриран в кв. "Факултета ". С Хепатит А бяха инфектирани общо 153 души, от които 144 бяха деца на възраст 2-16 години.

Училищата, в които е имало случаи на Хепатит А в регион "Красна поляна " са: 75 СУ, 28 СУ, 57 СУ, 123 СУ, 135 СУ, 92 СУ, Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии, както и в 126 Детска градина - флиал "Феникс ", Демо център "Мир " и центровете за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания "Баба Тонка " и "Райна Княгиня ".

В регион "Възраждане " е имало Хепатит А в 67 СУ, 136 СУ и в Професионална гимназия по текстил и кожни произведения. В регион "Овча Купел " заболели от Хепатит А е имало в 66 СУ и 149 СУ. В регион "Илинден " болестта е било намерено в 113 СУ и в Детска градина номер 51. В регион "Подуяне " заболели от Хепатит А е имало в 24 СУ и в 94 ОУ. В регион "Слатина " наранени от заболяването е имало в Детска градина номер 62. В регион "Люлин " Хепатит А е бил регистриран в 37 СУ, 103 ОУ, 96 СУ. В регион "Сердика " болни от Хепатит А е имало в 48 ОУ, а в регион "Младост " - в 81 ОУ.

Хепатит А е имало и в учебно заведение "Любен Каравелов " - село Осиковица. На 6 ноември, в Столична районна здравна ревизия са получени 500 детски дози ваксина против вирусен Хепатит А, която се дава на персоналните лекари за обгръщане на контактните лица по местоживеене и в колективите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР