В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте

...
В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте
Коментари Харесай

От седалките до софтуера - готови сме да произвеждаме автомобили, убеден Борисов

В началото започнахме да шием седалки, табла, в следствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил - електрониката и софтуера, хардуера. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на революционния 3D i-Cockpit, създаден от " Вистеон България ".

По думи на премиера темповете, с които се развива автомобилният бранш у нас, са доста положителни. Той даде за образец новооткритите фабрики за произвеждане на автомобилни елементи и програмен продукт в Пловдив, Димитровград и Русе.

Борисов посочи, че би трябвало да се работи взаимно с университетите, с цел да има задоволително квалифицирани инженери.

Съжалявам, че на фона на всичките отрицателни вести, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери , технолози, съобщи той, добавяйки, че показаният през днешния ден иновационен програмен продукт също е основан от наш съотечественик.

" Вистеон Електроникс " е водещият международен авто снабдител на цифрови инструментални клъстери. Развойният център на компанията в София е най-големият в света и в него работят над 800 инженери , които създават високотехнологичен програмен продукт с технологии за колите на бъдещето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР