В началото този месец „Булгартрансгаз“ ЕАД съобщи, че е избрала

...
В началото този месец „Булгартрансгаз“ ЕАД съобщи, че е избрала
Коментари Харесай

Преди да подпише договор за над 1 млрд. евро, „Булгартрансгаз“ пусна още една поръчка за „Турски поток“

В началото този месец „ Булгартрансгаз “ ЕАД заяви, че е избрала арабско-италианския „ Консорциум „ Аркад “, който да построи над 474 километра трасе до българо-сръбската граница. Офертата на консорциума при период на осъществяване от 250 календарни дни е на стойност близо 1,3 милиарда евро без Данък добавена стойност, а при период от 615 дни цената е малко над 1,1 милиарда евро.
Началната точка на газопровода е в землището на с. Златина, община Провадия и стига до точката на секване на българо-сръбската граница, което разстояние е към 474,732 км.
Преди да подпише договорът с определения реализатор „ Булгартрансгаз “ разгласи още една поръчка, касаеща „ Турски поток “.
Тя е с название „ Инвестиционно планиране, доставка на нужните материали и съоръжение, създаване и въвеждане в употреба на стадий „ Конституционен съд „ Расово “ и стадий „ Конституционен съд „ Нова Провадия “ към обект „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница “ и е с планирана стойност 351 635 657 лева без Данък добавена стойност.
Според известието от „ Булгартрансгаз “ реализацията на поръчката цели повишение сигурността на доставките на природен газ за страната и района на Югоизточна Европа, както и затвърждаване ролята на България като директен център в Европейския съюз.
Основните действия в публичната поръчка плануват разработване на капиталов план, доставка на материали и съоръжение и строително-монтажно работи.
За Конституционен съд „ Расово “ ще бъдат конфигурирани три газотурбокомпресорни елементи (ГТКА) в настройка два работещи и един авариен с номинална мощ 12 MW всеки.
За Конституционен съд „ Нова Провадия “ се плануват четири елемента в настройка три работещи и един авариен с номинална мощ 10 MW всеки.
За да се свържат новите компресорни станции с газопреносната мрежа на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, ще бъдат проектирани и построени входящи и изходящи шлейфи и оптична кабелна линия, а за присъединението им към мрежите на техническата инфраструктура ще се проектират и построяват пътни връзки, електрозахранване, водоснабдяване и канализация и други
Икономически най-изгодна оферта ще се дефинира въз основа на аршин „ оптимално съответствие качество/цена “, включващ периоди за осъществяване, индикатор, обвързван с работата на газотрубинните мотори, ценови параметри и % на оскъпяване по отношение на разсроченото заплащане.
Справка в уеб страницата на „ Булгартрансгаз “ ЕАД сочи, че договорът с „ Консорциум Аркад “ ( с членове Аркад Ей Би Би С.п.А. – Италия, и Аркад Енджиниъринг енд Констракшънс Къмпъни – Саудитска Арабия) към момента не е подписан. Новата поръчка, за която компанията оповестява, че е оповестена на 25-ти април, последният работен ден от предходната седмица, към момента е с непубликувана документи, а срокът за подаване на предложения за присъединяване е до 10-ти юни 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР