В началото победата на Ердоган изглеждаше сигурна. Сега обаче всички

...
В началото победата на Ердоган изглеждаше сигурна. Сега обаче всички
Коментари Харесай

Бивш дипломат: Усеща се промяната в Турция

В началото успеха на Ердоган изглеждаше сигурна. Сега обаче всички опозиционни партии се вляха в една. Ако прокюрдската партия успее да вземе повече от 10%, Ердоган и неговите сподвижници няма да имат цялостно болшинство в Меджлиса. Това сподели Петър Воденски, някогашен дипломат на България в Анкара, в ефира на БТВ.

В последните години думата "коалиция " се беше трансформирала в мръсна, в този момент обаче Ердоган позволява подобен процес на изборите.

„ Усеща се смяната в Турция. Тази които се двоумят, може да решат да гласоподават за него, виждайки, че е по-сговорчив, поради последните му дейности. Промениха се законите тъй че се дават повече земи на жителите, дадоха се и повече пари за Рамадана, има и преносими урни, за хората, които живеят в отдалечени места “, означи дипломатът.

„ Реджеп Ердоган очакваше, че ще завоюва на първи тур по тази причина и разгласи предварителни избори. Това го прави, тъй като на следващия ден може би ще бъде по-зле в сравнение с е в този момент за него. Балансът е доста тъничък, не му е вързана в забрадка успеха и той го вижда “, акцентира Воденски.

„ Законово турският президент ще има безгранична власт, в случай че бъде определен за президент. Всички останали ще бъдат служители и ще са на сменяеми позиции. Той ще бъде едноличен началник на Турция и ще постанова власт с укази “.

„ Опитът за прелом и изключителното състояние съумя да се укрепи, само че въпреки това си сътвори нови съперници “, сподели още дипломатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР