В началото на втория срок през февруари ще стартират извънкласните

...
В началото на втория срок през февруари ще стартират извънкласните
Коментари Харесай

Извънкласните занимания в училищата започват през февруари

В началото на втория период през февруари ще започват извънкласните действия по ползи за учениците в цялата страна. За провеждането им в цялата страна са обезпечени 25 милиона лв. от държавния бюджет. Клубовете по ползи ще могат да се провеждат от учебните заведения взаимно с центровете за поддръжка на личностно развиване и общинските детски комплекси.

Преди дни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посъветва учениците да се насочват към математика и естествени науки, по тази причина учебните заведения ще имат обвързване да провеждат 40% клубове по ползи от направленията на STEM – осведомителни технологии, математика, естествени и инженерни науки.

Останалите могат да са в други сфери по отношение на желанията на децата. В момента те се обобщават от учебните заведения.

„ По една група ще би трябвало да се управлява от външни експерти от центрове за поддръжка на личностно развиване, спортни клубове, читалища, музеи и други 10% от средствата за извънкласни действия ще остават в общините и с тях ще се финансират междуучилищни прояви. Общините би трябвало да създадат лист с такива “, изясни Красимир Вълчев. Според него учебните заведения би трябвало да употребяват оптимално дейностите по ползи. Чрез тях са заложени няколко политики – да се интегрират децата и родителите в образователния развой, просветителните институции да си взаимодействат, както и да се реализира ранно кариерно насочване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР