В началото на втория месец на руската военна агресия срещу

...
В началото на втория месец на руската военна агресия срещу
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Руската армия се проваля в Украйна

В началото на втория месец на съветската военна експанзия против Украйна съветското командване разгласи, че са постигнали своите цели за първата фаза и минават към втората фаза - прочистването на Донбас. Аз се колебая, повече се поверявам на обстоятелствата, че не са съумели да реализират задачите си, като да вземем за пример махането на Зеленски. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Ангел Найденов.
Това е по-скоро неуспех. Руската войска не беше посрещната като войска освободителка, беше посрещната с решителна опозиция. Видяха се и редица недостатъци в дейностите на съветската войска, като нарушена връзка и затруднена логистика, съобщи той.

Смята се, че изтеглянето на съветските войски в действителност е за доокомплектоване и връщане на позициите, които са заемали. Нека не се доверяваме на заявките, че съветската войска лимитира фрапантно военната си интензивност в направленията Киев и Чернигов, уточни Найденов.
Бившият боен министър означи, че е песимистичен за окончателното реализиране на мир.

От страна на Украйна още от началото беше декларирана подготвеност да се договаря. Съвсем обикновено е в границите на договарянията да се стигне до уточняването на някакви условия. Аз съм песимистичен към постигането на съглашение в скоро време. Най-важната част от изискванията на Украйна са интернационалните гаранции за сигурност, които наподобяват член 5 от Северноатлантическия контракт. Смята се, че настояването за денацификация и демилитаризация е отпаднало от настояванията на Москва поради неприятното начало на войната, разяснява Ангел Найденов.

По думите му бъдещите ходове на Путин са свързани с поддържането на дейни бойни дейности, до момента в който се стигне до някакви приемливи условия, с които да се подпише спокойно съглашение с Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР