В началото на валутната търговия във вторник доларът слабо се

...
В началото на валутната търговия във вторник доларът слабо се
Коментари Харесай

Цената на златото падна под $1500 за унция. Апетитът към риска расте

В началото на валутната търговия във вторник доларът едва се трансформира към еврото и нараства по отношение на японската йена на фона на признаците за намаляване на напрежението в комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай. Пазарите чакат нов кръг договаряния сред Вашингтон и Пекин при започване на октомври с вярата за разрешаване на комерсиалния спор.

Златото поевтинява четвърти ден подред поради усъвършенствания риск вкус на пазара и съответното спада в търсенето на по-надеждни и безвредни активи.

Днес сутринта цената на декемврийските фючърси за благородния метал на нюйоркската борса Comex се намалява с 13,95 $, до 1497,5 $ за тройунция. Цената на декемврийските фючърси за среброто спада с 1,48% - до 17,898 $ за унция.

Общата валута се разменя за американската на равнище $1,1042 за евро спрямо $1,1048 за евро в края на вчерашната търговия.

За едно евро през днешния ден на пазара дават по 118,53 йени по отношение на 118,47 йени в понеделник.

Курсът на $ е 107,35 йени спрямо 107,24 йени ден по-рано. В избрани моменти през вчерашния ден съотношението долар/ йена доближаваше 107,5 йени, което е оптимално равнище на американската валута от 2 август на самичък, отбелязва Bloomberg.

Японската валутна се намира под натиска втори ден подред, откакто президентът Тръмп сподели, че Съединени американски щати ще обсъдят комерсиалните въпроси с Китай идната седмица. В същото време американския финансов министър Стивън Мнучин съобщи в понеделник пред Fox Business, че " ние сме постигнали огромен напредък " в договарянията с Китай.

Във вторник английският фунт стерлинг не демонстрира внезапни промени, задържайки се покрай шестседмичния си най-много във връзка с $.

Паундът се търгува по $1,2341 спрямо $1,2346 в предходния работен ден и по 1,1176 евро за фунт в края на вчерашната търговия.

Динамиката на английската валута, която в понеделник нарастна с 0,5% по отношение на $ както и преди се дефинира от събитията към излизането на Англия от Европейския съюз.

Важно събитие за пазарите през тази седмица е съвещанието на Европейската централна банка в четвъртък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР