В началото на валутната търговия във вторник доларът продължава да

...
В началото на валутната търговия във вторник доларът продължава да
Коментари Харесай

Цената на златото спада на фона на покачващия се долар

В началото на валутната търговия във вторник доларът продължава да укрепва по отношение на еврото и йената. Общата валута спада през днешния ден сутринта преди излизането на макро статистика от еврозоната, сочат данните от търговията.

Цената на златото спада на фона на покачващия се $ по отношение на множеството съществени международни валути, сочат данните от днешната търговия.

Курсът на общата валута по отношение на американската спада с 0,41% - до $1,1003 за едно евро при предходното равнище на затваряне от $1,1048 за евро.

За едно евро ден на пазара дават 119,20 йени по отношение на 119,10 йени ден по-рано.

Доларът нараства по отношение на японските пари до 108,32 йени в съпоставени със 107,81 йени в края на търговията в понеделник.

Индексът ICE, отразяващ динамичността н $ във връзка с шест международни валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, фунт стерлинг и шведска крона), се повишава във вторник с 0,2%, до 99,38 пункта. През първото тримесечие на 2020 година цената на доларовия показател подскочи с 3,1%.

Във вторник вложителите чакат публикуването на редица макроикономически данни, надявайки се да оценят степента на въздействието на ковид върху положението на стопанските системи. Все повече специалисти са склонни да имат вяра, че разпространяването на болестта ще докара доста страни до криза.

По-късно през днешния ден немската Федерална организация по заетостта ще разгласява данни за безработицата в страната. Експертите чакат, че през март индикаторът е повишен до 5,1% от февруарската стойност от 5%, която се задържа в продължение на 10 следващи месеца от май 2019 година.

Освен това Европейската статистическа организация ще разгласява данни за годишната инфлация в еврозоната. Очаква се през март по предварителни оценки тя да е 0,8% по отношение на 1,2% през февруари.

Цената на юнските фючърси за злато на фондовата борса на Comex в Ню Йорк падна с 0,52% до Щатски долар 1634,7 за тройунция, а майските сребърни фючърси набъбнаха с 1,07% до $14,283 за унция.

Негативно въздействие върху цената на златото във вторник оказва $, който нараства по отношение на множеството съществени международни валути.

Главният пазарен пълководец на AxiCorp Стивън Инес сподели за Ройтерс, че златото е подложено на напън от покачването на $ и позитивната динамичност на международните фондови пазари. По този метод главните показатели на акциите на Азиатско-Тихоокеанския район (APR) във вторник в по-голямата част демонстрират слаб напредък поради макроикономическите данни от Китай. Освен това американските показатели затвориха в понеделник със междинен растеж от 3,5% на фона на оптимизма на вложителите по отношение на икономическото възобновяване на страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР