В началото на валутната търговия във вторник доларът е стабилен

...
В началото на валутната търговия във вторник доларът е стабилен
Коментари Харесай

Еврото отново сдава позиции

В началото на валутната търговия във вторник доларът е постоянен във връзка с еврото, японската йена нараства.

Освен това на фона на засилващите се геополитически опасности нарастват също по този начин US Treasuries и другите защитни активи. Инвеститорите сега заобикалят рисковите активи поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и засилващото се напрежение в връзките на Запада със Саудитска Арабия поради убийството на журналиста Хашоги. Като и заради проблемите в еврозоната във връзка италианския бюджет, отбелязва Bloomberg.

Общата валута през днешния ден сутринта се търгува по отношение на американската при курс $1,1458 за едно евро спрямо $1,1464 при закриване на сесията в понеделник в Ню Йорк, когато тя загуби 0,4% от цената си.

Курсът на $ към японската валута в това време спада до 112,40 йени от 112,82 йени за $ ден преди този момент.

За едно евро през днешния ден на пазара дават 128,80 йени спрямо 129,35 йени при закриване на вчерашната търговия.

Спадът на пазара на акции поражда в допълнение поражда рискови упования. А спорът сред Съединени американски щати и Китай евентуално ще продължи и след изборите за Конгреса в Съединени американски щати през ноември, отбелязва анализатори.

Доходността на американските държавни облигации US Treasuries се намалява, като за 10-годишните бумаги тя спадна с 2 базисни пункта до 3,18%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР