В началото на валутната търговия в понеделник фунтът стерлинг поскъпва,

...
В началото на валутната търговия в понеделник фунтът стерлинг поскъпва,
Коментари Харесай

Паундът се качва, силният долар не дава аргументи за ръст на златото

В началото на валутната търговия в понеделник фунтът стерлинг нараства, тъй като вложителите са по-малко разтревожени във връзка излизането на Англия от Европейския съюз на фона на информацията, че съглашението по изискванията на Brexit е съвсем готово.

Днес сутринта курсът на паунда е 1,2989 $ спрямо 1,2969 $ за фунт в края на петъчната търговия.

В същото време курсът на общата валута по отношение на американската се резервира на равнището от миналата сесия - 1,1389 $ за евро.

Доларът се повишава по отношение на йената от 113,2 йени в петък до курс 113,28 йени за $ през днешния ден сутринта.

Както заяви Sky News в неделя, базирайки се на представител на премиера Тереза Мей, съглашението за излизането само че Обединеното кралство от Европейски Съюз е в съгласие на 95 %. Такива вести усъвършенстваха настроението на вложителите, които се притесняват от " корав " Brexit.

Стойността на златото в понеделник сутринта леко се повишава, само че на този стадий скъпият и постоянен $ не дава причини са позитивна динамичност на жълтия и другите скъпи метали.

В понеделник сутринта цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex пораства с 0,2 $, или с 0,02%, до 1233,5 $ за тройунция, като предходните дни котировките се понижаваха.

В същото време декемврийските фючърси за среброто спадат с 0,28% - до 14,715 $ за унция.

По-късно тази седмица ще се организира съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати. В четвъртък, 8 ноември,, ще станат ясни решенията на регулатора във връзка главните лихвени ставки. Повечето анализаторите чакат те да бъдат непокътнати в настоящия диапазон 2 - 2,25%, а чак пред декември да се повишат до 2,25-2,5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР