В началото на валутната търговия в понеделник доларът поевтинява спрямо

...
В началото на валутната търговия в понеделник доларът поевтинява спрямо
Коментари Харесай

Еврото се покачва в очакване заседанието на ЕЦБ

В началото на валутната търговия в понеделник доларът поевтинява по отношение на еврото и умерено се повишава във връзка с йената. Инвеститорите чакат октомврийското съвещание на Европейската централна банка, което ще се организира в четвъртък.

Най-вероятно ЕЦБ няма да промени главните лихвени ставки и ще удостовери, че тяхната смяна няма да се случи преди края на лятото на 2019 година. Въпреки това, съгласно анализатори, шефът на банката Марио Драги може да поддържа общата валута, в случай че показа градивна оценка за инфлацията в еврозоната.

Но дружно с това, в средносрочна вероятност ще има отрицателен напън върху еврото, доколкото Италия и Европейската комисия мъчно ще реализиран компромис във връзка с италианския бюджет за идната година.

Валутните трейдъри тази седмица чакат публикуването на така наречен " бежова книга " - Beige Book, - районен стопански преглед за Съединени американски щати, както показателя на потребителското доверие. В петък комерсиалният департамент ще обнародва и предварителните данни за растежа на Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие.

На целия този декор общата валута през днешния ден сутринта се повишава по отношение на американската с 0,11% - до $1,1527 при курс $1,1514 в края на петъчната търговия.

Стойността на еврото пораства и по отношение на йената - с 0,23%, до 129,88 йени в съпоставяне със129,58 йени в миналата сесия.

Курс доларът в това време се повишава във връзка с японската валута до 112,68 йени при равнище от края на петъчната търговия 112,55 йени за $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР