В началото на валутната търговия в понеделник доларът незначително се

...
В началото на валутната търговия в понеделник доларът незначително се
Коментари Харесай

Риск апетитът се завръща. Суровинните валути пак са актуални

В началото на валутната търговия в понеделник доларът нищожно се намалява по отношение на еврото, само че ускорява позиции към японската йена.

Индексът ICE, следящ изменението на $ по отношение на кошницата от 6 съществени международни валути, през днешния ден се повишава с 0,1%. В петък смисъла на индикатора се увеличи с 0,6%. Но като цяло за предходната седмица спадна с на 1,4% - най- неприятната динамичност на показателя от края на януари насам.

Днес, в понеделник, финансовите пазари в Съединени американски щати а затворени по отношение на празника Ден на президента. Отчитайки този факт, валутните пазари през днешния ден ще покажат по-ниска интензивност от нормалната.

Фондовите тържища порастват, което намалява търсенето на валути " тихи пристанища " като йената и швейцарския франк,. Инвеститорите още веднъж са подготвени да поемат опасности, купувайки така наречен " суровинни " валути, отбелязва Bloomberg.

Днес сутринта общата валута нараства по отношение на американската до $1,2412 за едно евро спрямо $1,2406 при закриване на търговията в петък.

Курсът на $ към японските пари се повишава през днешния ден сутринта до 106,49 йени при срещу 106,21 в края на предходната седмица.

Сутринта за едно евро на пазара дават 132,18 йени спрямо 131,88 йени преди привършване на предходната сесия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР