В началото на валутната търговия в петък йената се търгува

...
В началото на валутната търговия в петък йената се търгува
Коментари Харесай

Паундът завършва втора седмица на растеж. Златото поевтинява

В началото на валутната търговия в петък йената се търгува на минимално равнище за последните 6 седмица във връзка с $, цената на златото спада. Юанът на офшорния пазар доближи оптималната за четири седмици стойност по отношение на $.

Всичко това се дължи на отслабването на търсенето на безвредни активи на фона на оптимистичните вести в навечерието на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Еврото се стабилизира след внезапните си съмнения в четвъртък. Те бяха подбудени от решенията на Европейската централна банка да възобнови изкупуването на активи от ноември за поддръжка на отслабващата стопанска система на еврозоната.

Общата валута през днешния ден се търгува по отношение на американската при курс $1,1071 за едно евро, прибавяйки към цената си 0,09%. Като цяло през тази седмица еврото може да покаже напредък втора седмица подред, отбелязва Reuters.

Днес сутринта доларът нараства до 108,265 йени, оптимално равнище от 1 август насам, като в хода на търговията курсът малко се поправя, спадайки до 108,11 йени за $. От началото на седмицата американската валута нарастна с 1,2% във връзка с японската - оптимален растеж от ноември 2018 година.

Доларът получи поддръжка и от внезапното повишение на доходността на американските държавни облигации. Доходността на индикативните 10-годишни бумаги доближи петседмичен най-много.

Фунтът стерлинг прибави към цената си 0,14% до $1,2350 за паунд и може да регистрира тора седмица на напредък, откакто английският парламент блокира излизането на страната от Европейски Съюз без договорка.

Финансовите пазари чакат намаление на лихвите в Съединени американски щати след съвещанието на Федералния запас на 17 и 18 септември.

Банката на Япония също по този начин преглежда опцията да понижи още негативните лихвени ставки с минимални загуби за комерсиалните банки на съвещанието си на 19 септември, написа Reuters на основата на свои източници.

Стойността на златото умерено се намалява в петък, откакто новините от полето на комерсиалната война Съединени американски щати - Китай пренасочиха потока от средства към по-рискови активи, отклонявайки ги от вложение в надеждни драгоценен метал.

Декемврийските фючърси за златото през днешния ден на нюйоркската борса Comex поевтиняват с 2,25 $, или на 0,15%, до 1505,15 $ за тройунция.

Цента на декемврийските фючърси за среброто спад с 0,27%, до 18,128 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР