В началото на валутната търговия в петък щатският долар е

...
В началото на валутната търговия в петък щатският долар е
Коментари Харесай

Паундът се покачва, еврото е стабилно към долара

В началото на валутната търговия в петък щатският $ е постоянен по отношение на еврото, спада към паунда и се повишава във връзка с японската йена.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), се покачва по време на днешната търговията с 0,02%, а по-широкият WSJ Dollar Index спада с 0,02 %.

Като цяло през тази седмица доларовият показател може да регистрира намаляване от 1%.

Днес към 9:50 часа българско време общата европейска валута се разменя против американската на пазара при курс 1,0316 $ за едно евро по отношение на 1,0320 $ за евро при затварянето на търговията в четвъртък.

Цената на английската лира стерлинг в това време се повишава с 0,12% във връзка с $ - до $1,2207 за един паунд.

По отношение на японската национална валута, американските пари се търгуват на борсата при курс от 133,25 йени за един $ против 133,02 йени за $ ден по-рано.

Натиск върху $ тази седмица бе оказан от оповестената в сряда статистика за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати през юли. Данните, сочещи закъснение на инфлацията, накараха участниците на пазара да предположат, че Федералният запас на Съединени американски щати ще затегне паричната си политика с по-малко нападателни темпове.

Междувременно редица представители на управлението на американската централна банка дадоха да се разбере, че регулаторът не възнамерява да спре повишението на лихвите в кратковременен проект.

Така да вземем за пример, ръководителят на Федералната аварийна банка) на Сан Франциско, Мери Дейли, сподели, че към момента е прекомерно рано Фед да " разгласи победа " в битката с високата инфлация, макар оптимистичните данни за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати през юли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР