В началото на валутната търговия в четвъртък очаквано доларът поевтинява

...
В началото на валутната търговия в четвъртък очаквано доларът поевтинява
Коментари Харесай

Очаквано доларът губи позиции спрямо еврото и йената

В началото на валутната търговия в четвъртък предстоящо доларът поевтинява по отношение на еврото и йена и другите съществени международни валути след решението на Федералния запас на Съединени американски щати да понижи главната лихвена ставка. Заедно с това йената се повишава откакто Централната банка на Япония се въздържа от промени на паричнокредитната си политика.

Общата валута през днешния ден сутринта се повишава към американската, като двойката се търгува по $1,1044 за едно евро при курс $1,1030 за евро в края на търговията в сряда.

Стойността на европейските пари към японската национална валута в това време спада до 119,25 йени за едно евро в съпоставяне със 119,62 йени за евро ден по-рано.

Тази заран на пазара за един $ дават 107,97 йени по отношение на 108,45 йени за $ при затваряне на валутната търговия в сряда.

Вчера Федералният запас на Съединени американски щати предстоящо намали главната лихвена ставка по федералните кредитни средства (federal funds rate) с 0,25 процентни пункта, до диапазона1,75-2%. Ръководството на регулатора също по този начин усъвършенства прогнозата за растежа на американския Брутният вътрешен продукт през 2019 година от 2,1% на 2,2%.

В същото време в четвъртък Банката на Япония не промени главните параметри на паричнокредитната си политика, въпреки загатна за разглеждане на икономическите и ценовите промени през октомври.

Както и се очакваше банката остави целевата рентабилност на 10-годишните държавни облигации на равнище към нулата, а ставката по депозитите на комерсиалните банки в централната на равнище минус 0,1%.

Японският регулатор означи забавянето на международната стопанска система и обвързваните с това опасности за националната стопанска система и постигането на задачите на банката във връзка с инфлацията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР