В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се търгува

...
В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се търгува
Коментари Харесай

Златото поевтинява. Паундът страда от неяснотата за Brexit

В началото на валутната търговия в четвъртък доларът се търгува без основни съмнения във връзка с еврото йената. Фунтът стерлинг поевтинява поради спорните вести към Brexit. Цената на златото пада след покачването й в сряда.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя против американската при курс $1,10721 за едно евро, какъвто бе на процедура и в края на вчерашната търговия.

Стойността на европейските пари по отношение на японските също съвсем не се трансформира - 120,42 йени за евро при 120,43 йени за евро в сряда.

За един $ през днешния ден на пазара дават 108,76 йени, колкото и при закриване на валутната търговия през вчерашния ден.

Известен напън върху американската валута оказва песимистичната статистика за търговията на дребно в Съединени американски щати.Освен това пазарните участници не престават да наблюдават информацията към комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай.

В същото врем фунтът стерлинг се намалява във връзка с еврото и $ в очакване на изясненост във връзка договарянията за Brexit.

Вчера паундът подскочи в хода сесията до $1,2839 след известие на ирландския тв канал RTE, че северноирландската Демократична юнионистка партия е приела последните оферти по Brexit, само че малко по-късно тази информация бе опровергана.

Британската валута през днешния ден сутринта се разменя по $1,2761 за паунд при $1,2832 през вчерашния ден в края на сесията през вчерашния ден и по 1,1523 евро по отношение на 1,1590 евро за паунд ден по-рано.

Стойността на златото се намалява в четвъртък измежду покачването й през вчерашния ден с 0,7% поради излезлите в сряда слаби данни за търговията на дребно в Съединени американски щати. Традиционно скъпоценният метал се смята за по-безопасен актив, чийто търсене пораства в изискванията на икономическа и геополитическа неустановеност.

Днес сутринта цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се намалява с 1,75 $, или с 0,12%, до 1492,25 $ за тройунция. Цената на декемврийските договори за среброто пада с 0,40%, до 17,387 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР