В началото на валутната търговия в четвъртък доларът на практика

...
В началото на валутната търговия в четвъртък доларът на практика
Коментари Харесай

Цената на златото пада, апетитът към риска се завръща

В началото на валутната търговия в четвъртък доларът на процедура е постоянен по отношение на еврото и леко пораства по отношение на йената и паунда. Предишният ден американската валута нарастна с помощта на позитивната статистика.

Цената на златото спада дружно със завръщането на апетитa към риска след положителните стопански данни от Съединени американски щати, сочат данните от днешната търговия.

По-специално, растежът на броя на новите работните места в Съединените щати през януари възлиза на 291 хиляди, което е рекордно нарастване за последните 4 и половина години, съгласно отрасловата работодателска организация ADP. Средната прогноза на анализаторите предполагаше доста по-малко нарастване - със 156 хиляди.

Индексът на бизнес интензивността в бранша на услугите в Съединени американски щати (ISM Non-Manufacturing) през януари се покачва до 55,5 пункта от 54,9 пункта през предходния месец, заяви Институтът за ръководство на доставките (ISM). Средно анализаторите чакаха нарастване единствено до 55 пункта. Текущата стойност на знака е най-високата за последните пет месеца.

Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка (ЕЦБ), назова ковид нов фактор на неустановеност в международната стопанска система. " Докато опасността от комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай наподобява понижава, коронавирусът прибавя нов пласт на неустановеност. Затова ние продължаваме да следим деликатно тези опасности и тяхното влияние върху главния ни сюжет на икономическо развиване ", сподели тя по време на тирада в Париж.

Междувременно президентът на банката на Федералния запас в Сан Франциско Мери Дейли съобщи, че към момента не е видяла действително въздействие на вируса върху американската стопанска система, оповестява Bloomberg.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя против американската по $1,0998 за едно евро при курс $1,0999 в края на търговията в сряда.

Спрямо японската национална валута, европейската нараства до 120,91 йени за евро за евро ден по-рано.

За един $ ден на пазара дават 109,94 йени против 109,83 йена през вчерашния ден.

Британският фунт стерлинг се търгува по $1,2982 за паунд при $1,3002 $ в предходния работен ден и по 1,1805 евро за паунд против 1,1821 евро за паунд в сряда.

Златото поевтинява при връщането на рисковите настроения у вложителите след положителните стопански вести от Съединени американски щати.

Цената на априлските фючърси за скъпоценния метал на борсата Comex в Ню Йорк през днешния ден сутринта пада с 4,15 $, или 0,24%, до $1559,05 за тройунция. Цената на мартенските фючърси за сребърото се покачва с 0,45%, до $17,677 за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР