В началото на учебната година се наблюдава най-голям интерес към

...
В началото на учебната година се наблюдава най-голям интерес към
Коментари Харесай

Медицинският университет в Пловдив се похвали: Общежитията ни са като 3-звездни хотели!

В началото на образователната година се следи максимален интерес към общежитията на Медицинския университет в Пловдив. Това заяви новоизбраният ръководител на междуведомствената комисия Камен Беделев. Причината е, че общежитията оферират най-хубавите условия – като на 3-звездни хотели, оповестиха от образователното заведение. МУ Пловдив разполага с 1503 кревати и е може би единственото образователно заведение в България, което удовлетворява изцяло студентите си с места в общежитието. " Който има предпочитание, се настанява ", изясни Беделев.

Блок 1 и Блок 2 се намират на ул. “Царевец " 2, наоколо до УМБАЛ “Св. Георги " и Денталния факултет. Блок 3 е до постройката на Медицински колеж и Факултета по фармация на бул. “Братя Бъкстон " 120. Стаите и в трите общежития са с по две кревати със личен хигиеничен възел. Оборудвани са с тв приемници, както и с високоскоростен интернет. Изградена е модерна противопожарна система за сигурност.

В трите здания има общо 11 асансьора, които също са напълно нови. На разположение на студентите има две читални със 120 места за самоподготовка, две библиотеки, два студентски стола за хранене със 350 места, 2 спортни площадки, кафе-сладкарница, парк за отдих, паркинг за коли и други. В общежитията работи 24-часово видеонаблюдение. Достъпът се реализира посредством магнитни карти. Цената за държавна поръчка е 2.80 лева дневно, а за платено образование – 4.30 лева

" В общежитията, както и в изхранването на студентите, университетското управление не търси облага. Това е обществен ангажимент към студентите. Така че в цената влиза също отопление, вода, защита, асансьори, достъпът до интернет, видеонаблюдението и всички останали разноски. Студентите на доплащат нищо ", разясни Беделев.

Преди година Медицински университет – Пловдив откри напълно реновираното, главно ремонтирано и оборудвано студентско общежитие " Блок-2 " на ул. " Царевец " 2. Студентското общежитие е на 14 етажа с общо 266 жилищни стаи за двама.

" Тези общежития са енергийно ефикасни и дават отговор на всички модерни условия на една модерна постройка. Вътре има и една библиотека. Всички са във превъзходно положение и мисля, че няма различен университет в страната, който може да се похвали в сходна база. Имаме и 4 студентски стола. Създали сме европейски условия за учене, отмора, спорт и научни проучвания ", съобщи ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. доктор Стефан Костянев.

Подготвен личен състав поддържа отлична хигиена и всички зародили повреди се отстраняват бързо от квалифицирани техници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР