В началото на учебната година родителските срещи са много актуални

...
В началото на учебната година родителските срещи са много актуални
Коментари Харесай

Родителската среща – кошмар или възможност?

В началото на образователната година родителските срещи са доста настоящи и в детските градини, и в учебните заведения. Някои родители одобряват обявлението за такава среща като неприятна вест и безусловно олекване на портфейла. Дали сте удовлетворени или не, родителските срещи няма да бъдат анулирани поради вас, по тази причина сменете настройката си. Ето по какъв начин:
 
1. Родителските срещи не се вършат, с цел да ви е гадно съответно на вас . Повярвайте, организацията на такова мероприятие е по-тежка за учебните чиновници, в сравнение с е за вас логистиката от работата до образователното заведение. Веднъж, самите те остават след работно време. Втори път, пренареждат и провеждат стаи. Мислят къде да локализират децата, до момента в който вие сте ангажиран с родителската среща. И последно – постанова им се да отговорят на 100 въпроса на 100 загрижени (или разсеяни!) родители.
 
2. Приемете родителската среща като опция, не като призрачен сън. Възможност да се визиите като угрижен и съзнателен родител, който го е грижа за образованието на детето. Може в действителност да е по този начин, може и да не е. Въпросът е да създадете визията за това. Учителите обичат да знаят какво стои зад държанието на детето. Един сериозен, подреден и образован родител може да „ вдигне ” мнението и за детето. И в случай че то е разсеяно, значи е линия от характера му, а не фамилна такава.
 
3. Направете комплимент на учителя/учителката . Колкото и да са строги, и те са хора и желаят да бъдат ценени. Ако детето ви се усеща добре при нея, или блузата й стои добре, а вие сте приветлив баща, кажете й го! Ще донесе позитивна страст и на двете страни. Ако пък учителят по физическо наподобява добре, вие като загрижена майка попитайте по какъв начин и синът ви да направи такива огромни мускули.
 
4. Оставяме настрани шегите дотук и в този момент съществено – родителските срещи са значими както за вас, по този начин и за детето ви. Ако държите на него и заниманията му, би трябвало да се отнесете отговорно. Не закъснявайте, не изглеждайте като изтерзана стопанка с пеньоар или автомонтьор с гащеризон, излязъл преди малко отдолу под колата. Срещата с учителите и другите родители е опция да получите скъпи и значими препоръки, които ще оказват помощ най-много на вашето дете. В един ден от годината не пречи да се концентрирайте над това и да дадете всичко от себе си.-->
 
Извиняваме се на всички учители и родители, които биха се почувствали наранени от шеговития звук на публикацията!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР