В началото на тази година, проучване, осъществено в Еквадор, доказа,

...
В началото на тази година, проучване, осъществено в Еквадор, доказа,
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако изядем две яйца за деня?

В началото на тази година, изследване, осъществено в Еквадор, потвърди, че едно яйце дневно оказва помощ на подрастващите да порастват по-бързо. Няма значение какъв е типът на яйцето, дали е твърдо сварено, изпържено или под формата на омлет. Сега уеб сайтът " Брайт сайд " обобщава няколко промени, които настъпват в тялото, в случай че похапвате по 2 яйца дневно (толкова е целесъобразната доза).
Компилацията се базира на изследвания и проучвания през годините.

Например усъвършенства паметта.

Фосфолипидите, които обезпечават естествена връзка на мозъчните кафези, се състоят от холин. Клинично потвърдено е, че този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца дневно, тялото ви получава задоволително от това хранително вещество. Недостигът на холин води до понижаване на паметта, написа " Брайт сайд ", представен от vesti.bg.

Чети още - Не изхвърляйте черупката от кокоше яйце - виж в най-хубавия здравен уебсайт у нас www.zdrave.to.

Ето 5 неща, които се случват с тялото ни, в случай че ядем по 2 яйца на ден:
1. Здрави зъби - яйцата, дружно с рибата, млякото и гъбите, са добър източник на витамин D. Eдно яйце на ден ви обезпечава 10% от целесъобразните дневни дози. От своя страна, витамин D заздравява зъбите и венците и оказва помощ за абсорбирането на калция.
2. Забавя стареенето - до това умозаключение доближават холандски учени. При 87% от дамите на възраст от 35 до 40 година старческите петна изчезнали, а кожата станала по-стегната. При мъжете бръчките към очите се изгладили.

3. Намаляват тежестта - американските учени стигат до извода, че в случай че комбинирате нискокалорична диета с яйца за закуска, ще отслабнете два пъти по-бързо. Освен това, сходна закуска ви засища за дълго и ви разрешава да намалите количеството употребявана храна през остатъка от деня.

4. По-здрава коса и кожа - яйцата са източник на витамин В комплекс, който заздравява косата, потребен е и за кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в яйцата пък подтикват премахването на токсините от черния дроб.

5. По-добро зрение - американско проучване потвърждава, че яйцата са богати на веществото лутеин. То спомага за по-ясно и остро зрение. При дефицит се натрупват разрушителни промени в очните тъкани, което утежнява зрението.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР