В началото на тазгодишната тенис кампания домакинските любимци Ник Кирьос

...
В началото на тазгодишната тенис кампания домакинските любимци Ник Кирьос
Коментари Харесай

Шоуто приключи: Олимпийските шампиони повалиха Кирьос/Кокинакис и ги отстраниха в Торино!

В началото на тазгодишната тенис акция домакинските любимци Ник Кирьос и Танаси Кокинакис получиха " уайлд кард " за присъединяване в конкуренцията на двойки на Аустрелиън Оупън, където реализираха редица първокласни победи над тандеми като олимпийските златни медалисти и носители на седем " мейджър " титли Мате Павич/Никола Мектич, както и над други представители на елита от ранга на Марсел Гранойерс/Орасио Себайос и Тим Пуец/Майкъл Винъс, с цел да сторят немислимото, триумфирайки с купата от Шлема. Впоследствие австралийското дуо игра на едвам шест шампионата в постоянния сезон, от които завоюва тази в Атланта, само че завоюваните точки се оказаха предостатъчни на " кенгурутата " за класиране на АТР финалите.

Кирьос и Кокинакис инкасираха проваляне на старта в Торино от най-силната двойка за сезона - Уесли Кулхоф/Нийл Скупски, само че за сметка на това при втората си среща наелектризираха залата до краен лимит, а добре знаем, че в такива условия те се усещат най-добре и реализираха победа над Иван Додиг и Остин Крайчек. В решителен конфликт за излизане от групата си австралийците трябваше да премерят сили с хората, против които беше обещано началото на приказката им през януари - Мате Павич и Никола Мектич, които въпреки и да бяха класирани за полуфиналите не загърбиха търканията ни си от Мелбърн с двамата " шоумени " и ги отстраниха от надпреварата - 7:6(4) 7:6(4).

Двубоят още от дебютните си минути се развиваше съгласно упованията и разигравания съвсем липсваха, откакто началният удар функционираше на извънредно високо равнище и двете двойки поддържаха над 90 % извоювани точки на първо подаване, с цел да провокират изиграването на тайбрек. В дългия гейм паритетът се резервира до промяната на полетата, след която последва неверно решение в тандема на първенците от Аустрелиън Оупън, което донесе минипробив задатък на хърватите, които без да позволяват никакви съмнения, използваха преимуществото и записа откриващия сет на сметката си.

В началото на втората част станахме очевидци и на първия брейкбол в срещата, само че Кокинакис резервира самообладание при решаващата точка на сервиса му и не позволи олимпийските златни медалисти да се откъснат напред в резултата. По сходство на първия сет интригата в геймовете на всяка от двете страни на мрежата липсваше и нов тайбрек трябваше да разчупи равенството. В него 7-кратните първенци от Шлема за следващ път останаха безупречни в дейностите си на начален удар и откакто се възползваха от изпънатите до краен лимит нерви на Кирьос, причислиха към актива си и двата му сервиса, с цел да може след това с четвъртия си мачбол да се поздравят с влиятелния триумф, поставяйки завършек на сезона за австралийското дуо, което несъмнено прикова вниманието към себе си неведнъж през миналите месеци.

Top class
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР