В началото на търговията в сряда доларът се променя слабо

...
В началото на търговията в сряда доларът се променя слабо
Коментари Харесай

Цената на златото се покачва, отново се търсят надеждни активи

В началото на търговията в сряда доларът се трансформира едва във връзка с множеството международни валути. Инвеститорите правят оценка последните заявки на президента Тръмп за хода на договарянията с Китай. Във фокуса на вниманието на пазарните участници е и идното изявление на шефа на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауел по-късно през днешния ден.

Днес въпреки всичко се отдава желание на по-надеждните активи, " тихи пристанища " в несигурни времена, каквото е златото за сметка на акциите на фирмите. Цената на декемврийските фючърси за скъпоценния метал на нюйоркската борса Comex в сряда се повишава със 7,95 $, или с 0,55%, до 1461,65 $ за тройунция. Стойността на декемврийските договори за среброто се покачва с 0,99%, до 16,858 $ за унция.

Изказването през вчерашния ден на Тръмп пред Икономическия клуб в Ню Йорк не внесе изясненост за вероятностите в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай. Това разочарова пазарите и способства за повишаване на интереса към златото. Тръмп сподели, че двете страни са близо до подписване на първия стадий от договорката, само че той ще я одобри единствено, в случай че е тя е добра за Съединени американски щати и американските служащи. В противоположен случай митата ще бъдат нараснали и то доста.

На този декор швейцарската валута нараства през днешния ден сутринта с 0,24% до 0,9905 франка за един $.

По отношение на общата валута американската се намалява с 0,05% от $1,1009 за евро до $1,1016 за евро евро.

Но към йената доларът прибавя 0,05% до 109,05 йени за $, малко под шестмесечния пик в равнището от 109,48 йени, доближат предходната седмица.

Фунтът стерлинг се задържа на равнище $1,2845 за паунд, след краткосрочното рали, провокирано то решението на партията на Фараж да не претендира за места на консерватори на идните парламентарни избори на 6 декември.

Китайската валута се намали с 0,13% до 7,0159 юана за $ след думите на Тръмп за повишаване на митата, в случай че съглашението не бъде подписано. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР