В началото на следващата седмица ще бъдат въведени нови ограничителни

...
В началото на следващата седмица ще бъдат въведени нови ограничителни
Коментари Харесай

Ще има нови мерки за младите в цялата страна от следващата седмица |

В началото на идната седмица ще бъдат въведени нови ограничаващи ограничения в цялата страна, съобщи здравният зам.-министър Александър Златанов.

Освен това заболелите към този момент са главно от възрастовата група от 20 до 39 година, което съгласно него се дължало на визитата тук-там, на които не се съблюдава отдалеченост. Златанов акцентира, че новите ограничения ще бъдат ориентирани най-много към тях.

Той добави, че областите, в които заболеваемостта е по-ниска, ще могат да вкарат ограниченията на по-късен стадий. 

Златанов разяснява още, че ще се следва проектът за ограничение разпространяването на коронавирусът. В отговор на въпрос дали той ще се следва и при нови митинги (миналата седмица след новината за вероятно стягане на ограниченията в София), тъй като това е е единственият ефикасен метод за справяне с ковид.

Конкретните ограничения ще станат ясни след края на срещата в Министерство на здравеопазването, която продължава и сега.

Той добави още, че най-важното е да се управлява пандемията.

" В средата на месец юни Алфа разновидността на вируса беше преместен с новия Делта вид, който е два пъти по-заразен ", заяви Златанов.

Според заместител здравния министър има два метода за справяне с пандемията - ограничаващи ограничения и имунизиране. България обаче не може да разчита на втория, съобщи той и добави:

" Имунизираните в България са към 20%, преболедувалите до 40%, което е твърдо ниско равнище, с цел да разчитаме на такава отбрана при разпространяването на тази вълна. Затова единственото, което остава дейно са противоепидемичните ограничения. "

Златанов съобщи още, че четвъртата вълна настава, тъй като преди 2-3 седмици удвояването на заболелите ставало на 2 седмици, а в този момент - единствено за седмица. Освен това се увеличавал и броят на приетите в болница - от 1300 до 1800, както и на интубираните - от 100 на 160 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР